fbpx
Mestnik
Razgledni stolp ponuja lep razgled na Belo krajino in Hrvaško.
Izlet Zanimivosti & Zabava

KAM NA IZLET: pohod na Mirno goro

Mirna gora je priljubljena pohodniška in izletniška točka na jugovzhodnem robu Kočevskega roga. Je eden najvišjih vrhov Bele krajine. Planinski dom stoji malo pod vrhom Mirne gore, zraven ruševin cerkvice sv. Frančiška. Cerkveni stolp je bil preurejen v razglednega in ponuja čudovit razgled na Metliko, Črnomelj, Semič, ob lepem vremenu pa celo na Zagreb in Karlovac.

Dom na Mirni Gori je dostopen peš ali z avtomobilom, za večje športne navdušence tudi s kolesom. Od srede do nedelje se pri njih lahko okrepčate z odlično planinsko hrano, vse dni v tednu pa nudijo prenočišče.

KAJ LAHKO POČNETE? Navdušeni hribolazci se boste na Mirno goro povzpeli peš po dobro označenih planinskih poteh, ki delno potekajo tudi po gozdni učni poti in torej ob poti srečali tudi več informativnih tabel. Če poti ne zmorete, pa se na vrh lahko zapeljete z avtomobilom in uživate v dobri hrani, lepem razgledu, otroci pa tudi na nekaj igralih ali ob raziskovanju zeliščnega vrta ali gozda.

Ob domu je postavljenih tudi nekaj otroških igral.

STROŠEK IZLETA: Brezplačno.

HRANA IN PIJAČA: V domu je na voljo pijača, poskrbijo pa tudi za lačne želodčke. Gostje so navdušeni nad gobovo juho in drugimi enolončnicami z ajdovimi žganci, otroci pa tudi nad palačinkami.

PRIMERNO ZA OBISK Z OTROŠKIMI VOZIČKI: Da, če se odločite za pot po cesti. Po gozdnih poteh bo šlo lažje z nosilko.

PARKIRIŠČE: Da (ob izhodišču in pri domu na vrhu).

KAKO DO VRHA? Na cesti Semič-Črnomelj se kmalu za Črmošnjicami pripeljete v vas Vrčice, kjer lahko parkirate na makadamskem parkirišču ob bližnji gostilni ali pa zavijete desno in sledite oznakam za Mirno goro. Cesta je sprva asfaltirana, nato pa makadamska, a normalno prevozna.

MZL

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih