fbpx
Mestnik
glavni trg
Pogled iz stanovanja na Glavnem trgu, ki bodo šla v najem. Foto: Peter Žunič Fabjančič
Aktualno Dom Novice Občina

Stanovanja na Glavnem trgu bodo za zaposlene v javni upravi

Javni stanovanjski sklad z Javnim razpisom za dodelitev kadrovskih stanovanj v najem sledi strategijam in nedavno sprejetemu stanovanjskemu programu Mestne občine Novo mesto do leta 2030. Nedavno objavljenem razpisu za dodeljevanje namenskih najemnih stanovanj mladim in mladim družinam v obnovljeni stavbi v centru mestu na Glavnem trgu dodajajo omenjeni javni razpis, ki je namenjen ciljni skupini, ki z bivanjem in delom v deficitarnih poklicih in gospodarstvu podpornih dejavnostih doprinesejo k bolj kvalitetnemu bivanju vseh prebivalcev naše občine. V navedenih strategijah se ugotavlja, da je ta ciljna skupina še posebej pomembna za Mestno občino Novo mesto.

Na javni razpis, ki bo odprt do 30. 9. 2023 se lahko prijavijo vse polnoletne osebe, ki so ali bodo zaposlene v subjektih, kjer je ustanoviteljica oz. večinska lastnica Mestna občina Novo mesto ali Republika Slovenija, s sedežem v MONM in v društvih ter nevladnih organizacijah, ki delujejo v javnem interesu na območju MONM. Komisija bo odločala o dodelitvi stanovanja predvsem glede na pomembnost osebe za delodajalca in Mestno občino Novo mesto. Najemno razmerje je vezano na zaposlitev prosilca pri delodajalcu oz. največ 10 let.

Vse informacije o razpisu lahko interesenti najdejo na spletnih straneh Javnega stanovanjskega sklada Mestne občine Novo mesto in Mestne občine Novo mesto, v pisni obliki pa tudi na sedežih obeh institucij.

Javni stanovanjski sklad MONM.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih