fbpx
Mestnik
FOTO: NK Krka.
Aktualno Društva Nogomet Novice Šport

Nogometni klub Krka Novo mesto: »Odgovor na dobro delo z mladimi nogometaši so vabila nogometnih velikanov«

Ob besedni zvezi »najbolj popularen šport« mnogi pomislijo na nogomet – in prav imajo! Začetki modernega nogometa sicer segajo v leto 1863. Novo mesto pa se lahko pohvali z odličnim nogometnim klubom s stoletno tradicijo. Ob začetku šolskega leta je zanimanja za vpis vse več. »Predvsem se vpisujejo najmlajši, stari od 6 do 10 let,« so nam povedali v Nogometnem klub Krka Novo mesto. Dodajajo, da otroke vpisujejo skozi celo leto. Zakaj je nogomet dobra odločitev?

Število vpisov narašča iz leta v leto, večina mladih nogometnih navdušencev tudi ostane v nogometu.

»Nogomet ni samo šport, je tudi odlična priložnost za otroka, da se vključi v družbo preko zdravega načina preživljanja prostega časa. S treningi se poleg nogometa uči socialnih veščin in discipline, prevzema odgovornost in pridobiva nove in nove življenjske izkušnje,« poudarjajo v Nogometnem klubu Krka Novo mesto.

Talent se pokaže hitro, dobri treningi pa oblikujejo vrhunske nogometaše. »Zato v naši nogometni šoli dajemo poudarek na kvalitetnem delu na treningih in s tem omogočamo optimalen razvoj nogometnih veščin. Nogomet se konec koncev igra na najrazličnejših nivojih. Od profesionalnega nivoja, do rekreativne nedeljske lige. Zato je naša želja, da so vsi naši igralci dolga leta del velike nogometne družine. Nogomet potrebuje tudi sodnike, funkcionarje, podpornike,« dodajajo v klubu.

Krka je dobra odskočna deska za mlade nogometaše. FOTO: NK KRKA.

V treninge in tekme mladih nogometašev so vpletene celotne družine. Starši so pomemben dejavnik v času udejstvovanja v nogometu. Lahko so najstrožji sodniki ali najboljši navijači. »Otroci potrebujejo predvsem logistično podporo s prevozi, financiranjem opreme in večdnevnih turnirjev.«

Krka je dobra odskočna deska za mlade nogometaše, dobro delo nogometne šole so prepoznali tudi močnejši in večji klubi v Sloveniji in tudi v tujini. Veliko mladih Krkašev zastopa tudi barve Slovenije na tekmah mlajših selekcij reprezentance.

S ponosom v klubu dodajajo, da se za Krkin podmladek zanima tudi francoski velikan Paris Saint-Germain.

Na treningih PSG-ja se trenutno mudi nogometaš Tilen Kovačič.

17-letni Tilen Kovačič je ime, ki si ga bodo ljubitelji nogometa zagotovo zapomnili. V pretekli sezoni je za Krkine kadete odigral 25 tekem in dosegel 19 golov. Nastopil je tudi za mladinsko in člansko ekipo Krke. In nato je januarja prišlo povabilo na treninge PSG-ja in ni se končalo zgolj pri enemu.

»Z nogometom sem začel pri sedmih letih, v Nogometnem klubu Krka. Moj idol je takrat bil Cristiano Ronaldo. Moj vzornik ostaja še danes. Kakšen je bil moj odziv na povabilo PSG-ja? Bil sem neverjetno ponosen, gre za ogromen klub in to si štejem v veliko čast. To vabilo je v bistvu tudi velika pohvala za klub NK Krka, potrditev za zelo dobro delo z mladimi. Na treningih PSG-ja ni počitka, od sebe dajem 100%. Žal ne morem kaj dosti komentirati, saj smo s klubom v določenih pogovorih, dorečenega ni še nič konkretnega. Lahko pa dodam to, da me je najbolj navdušil Xavi Simons, bil je z menoj na treningu, nekaj dni kasneje pa že igral z Mbappejem, Veratijem, Icardijem na tekmi francoskega pokala.«

Tilen Kovačič. FOTO: NK KRKA

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih