fbpx
Mestnik
Foto: Matjaž Špiler
Aktualno Nogomet Šport

FOTO: Nogometni turnir Krka Cup

Nogometni klub Krka je minuli vikend, 27. in 28. 5. 2023, organiziral že deveti tradicionalni turnir Krka Cup. Po dolgem premoru zaradi epidemije covida-19 sta tokrat svoje znanje in veščine pokazali selekciji U9 (2014) in U10 (2013).

Vroč vikend je minuli vikend na igrišče Portoval privabil veliko število gledalcev, igralcev in ostalih nogometnih navdušencev. Obiskovalci so lahko uživali tudi v dobri gostinski ponudbi in zanimivih animacijah.

Foto. Matjaž Špiler

Mednarodna udeležba je zagotovila odlične dvoboje, dobro pa so se odrezali tudi domači nogometaši. V selekciji U10 je prvo mesto osvojila ekipa NK KRKA, drugi so bili nogometaši NK Brinje Grosuplje. Sledila je NK Olimpija, na 4. mesto pa so se zavihteli nogometaši SC Linz (Avstrija). V selekciji U9 pa so se zmage veselili Zagrebčani (NK Trnje), ki so premagali sosede iz NK Dugo Selo. Tretja je bila tudi v tej kategoriji Olimpija, ki je v napeti tekmi premagala NK Posavje Krško.

Foto: Matjaž Špiler

»Rad bi se zahvalil vsem, ki so kakor koli pomagali pri organizaciji turnirja. Predvsem staršem selekcij U10 in U9 ter generalnemu sponzorju, Krki, d. d. Veseli me predvsem to, da so v Novo mesto prišle ekipe iz več držav. Prav vse so turnir pohvalile in obljubile, da se prihodnje leto spet vrnejo.«

Leon Papež, vodja organizacije
Foto: Matjaž Špiler

V letu 2024 pričakujemo še večje število ekip ter selekcij, ki bodo tekmovale na turnirju Krka Cup. Predvsem pa bo dobro organiziran dogodek privabil zveneča nogometna imena iz širše regije.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih