fbpx
Mestnik
FOTO: Posnetek zaslona.
Aktualno Izlet

Novomeške top lokacije, ki jih turisti radi obiščejo

Kako smo potovali in dopustovali v času pred internetom? Slike lokacij si nismo ogledali na družbenih omrežjih, o ustrežljivosti delavcev v hotelu nismo razglabljali po različnih forumih. Danes si sliko o lokaciji kamor smo namenjeni ustvarimo še preden do lokacije sploh pridemo. Na raznih spletnih straneh in družbenih omrežjih si turisti lahko ogledajo fotografije lokacije, dobijo informacije o nastanitvah in znamenitostih. Ena od platform, ki je ljubiteljem potovanj še posebej pri srcu je Tripadvisor. Kaj si turisti najraje ogledajo pri nas? In kakšne vtise pušča Novo mesto?

Morda se še spomnite, ko smo v roke vzeli zemljevid, odprli enciklopedijo ali na razglednici občudovali lepo plažo. Dopustovanje v dobi pred “prenosom podatkov” je bilo precej drugačno. O prijaznemu “gazdi” apartmaja so govorili prijatelji in reklama se je delala od ust so ust. Danes pa napišeš komentar na raznih spletnih straneh in že z nekaj besedami lahko narediš dobro reklamo ali še hitreje očrniš lastnika apartmaja, ki ti ni bil po godu.

Poznate Tripadvisor? Spletna platforma turistom pomaga izbrati lokacijo za nočitev, s pomočjo strani lažje izberemo, kje bomo kaj pojedli in kaj bomo v določenem mestu počeli.

Turisti na strani objavljajo slike iz lokacij, ki se v marsikaterem primeru razlikujejo od fotografije, ki je namenjena reklami.

Primer razglednice in realnost. FOTO: Twitter.

Kaj Tripadvisor svetuje obiskovalcem Novega mesta?

Na platformi je izpostavljenih nekaj znamenitih novomeških lokacij. Če gre sklepati po komentarjih, turiste najbolj navduši Otočec. Navdušeni so nad lepoto Krke, lesenim mostičkom in mirnostjo okolice. ” Nekaj kar si moraš ogledati,” je zapisala obiskovalka iz Izraela. Lepo število pozitivnih komentarjev je zapisanih tudi v povezavi s Kapiteljsko cerkvijo. Kam pa bi vi peljali svojega prijatelja iz tujine?

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih