fbpx
Mestnik
Jairus Hamilton
Aktualno Košarka Šport

Pridobitev Krke: 23-letni in 203 centimetre visoki ameriški krilni center Jairus Hamilton

Jairus Hamilton, v dresu Krke bo nosil številko 1, se je rodil 11. januarja 2000 v mestu Concord v ameriški zvezni državi Severna Karolina, kjer je tudi odrasel. Nase je opozarjal že na srednji šoli Cannon High School. Diplomiral je na univerzi Western Kentucky, pred tem je igral še za univerzitetni ekipi Boston College in Maryland. Naš novinec, krasi ga atraktivna igra, znan pa je tudi po izvrstnih zabijanjih, je v petih sezonah v univerzitetni konkurenci zbral 147 tekem, v zadnji sezoni kar 33, od tega jih je 32 začel v prvi peterki. V povprečju je igral po 27.8 minute, v tem času je beležil po 9.3 točke, pet skokov in 1.3 asistence na tekmo.

„V novi sezoni želimo igrati tudi atraktivno košarko. K temu bo svoje prispeval ameriški košarkar Jairus Hamilton, ki se je s svojimi konstantnimi igrami izkazal v zadnjih petih sezonah v ameriški študentski Ligi NCAA,“ je ob prihodu novinca povedal direktor kluba Jure Balažić.

„Priložnost, da zaigram v Krki, mi zelo veliko pomeni, saj svojo mednarodno kariero začenjam v kvalitetni ekipi, prav tako pa se zavedam, da nas čakajo zahtevni tekmeci v sezoni, ki je pred nami. Veselim se prihoda v Novo mesto. Najpomembneje pa je, da sem pripravljen trdo delati s svojimi soigralci in trenerji, da nam uspe zbrati čim več zmag,“ je ob podpisu pogodbe dejal Jairus Hamilton.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih