fbpx
Mestnik
FOTO: Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto
Aktualno Dogodki Društva Novice Pohodništvo Zanimivosti & Zabava

7. Trdinov literarni pohod

Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto skupaj s partnerji tudi letos vabi na Trdinov literarni pohod, ki bo v soboto, 4. junija 2022.

Leto je naokoli in novomeška knjižnica skupaj z Mestno knjižnico »Ivan Goran Kovačić« iz Karlovca, Ljudsko knjižnico Metlika, PD Novo mesto, PD Dubovac in Hrvaškim centrom kulture Ljubljana spet vabi na Trdinov literarni pohod. Že sedmo leto se bodo peš podali po sledeh slovenskega etnografa, pisatelja in zgodovinarja Janeza Trdine ter združevali ljubitelje pohodništva ter bogate Trdinove zapuščine s slovenske in hrvaške strani Gorjancev.

Tokrat bo pot krožna, izhodiščna in končna točka pohoda pa bo pri gostilni Prepih pod Gorjanci. V soboto, 4. junija 2022, se zberejo v Žabji vasi, od koder se bodo ob 7:15 z avtobusom odpeljali proti Prepihu. Prehodili bodo 10 kilometrov, za kar bodo potrebovali okoli 4 ure zmerne hoje. Po strmi poti se bodo najprej vzpeli k ruševinam gradu Mehovo, sledil bo kratek spust do slikovite vasice Podgrad, nato pa bodo pot nadaljevali proti vasici Veliki Cerovec in zaključili pohod ob toplem obroku na Prepihu.

Med potjo bodo kot vedno prisluhnili Trdinovim bajkam in njegovim prigodam s potepov po okoliških krajih ter izvedeli tudi marsikaj zanimivega iz zgodovine okoliških krajev. S sabo poleg dobre volje potrebujete še dodatno vodo ali hrano »iz nahrbtnika«. Odhod avtobusa nazaj v Novo mesto bo predvidoma okoli 15:30.

Knjižnica vabi, da se jim pridružite.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih