fbpx
Mestnik
Foto: SCORPION GYM
Aktualno Borilni športi Šport

Izjemen uspeh slovenskih borcev SCORPION GYM-a

V soboto, 8. aprila se je v Avstrijskem Welsu odvil mednarodni borilni športni dogodek “INTERNATIONAL AUSTRIAN CHAMPIONCHIP”. Udeležilo se ga je več kot 800 tekmovalcev iz 12 držav. Slovenijo je zastopalo 6 borcev in bork.

Barve SCORPION GYM-a so zastopali: Lily Fideršek, Nejc Stojanović in Sašo Vorkapić.

Prvo zmago za SCORPION GYM je priboril Nejc Stojanović, ki je v enem večeru izbojeval kar tri zmage, to je zahtevalo izjemen napor in psihofizično pripravljenost. V četrtfinalu proti Ahmedu Ahmadiju, v polfinalu proti Canu Gulerju in v finalu proti Antonu Bordiugaju. Vse tri borbe je zmagal z soglasno sodniško odločitvijo 3:0 in zasluženo slavil 1. mesto v članski kategoriji do 60 kg. Zmago in 1. mesto v kategoriji 60 kg do 13 let, je osvojila tudi Lily Fideršek. Z rezultatom 3:0 je v finalni borbi pometla z domačinko Meyrem Gozler. Triumfalni pohod Scorpionov je s 3. zmagami zaključil Sašo Vorkapić. Četrtfinalni dvoboj je predal domačin Kiskan Timotheus. V polfinalni borbi mu je stal nasproti Maximilian Schmidt, a ne za dolgo, saj je že v začetku 2. runde slavil Sašo s KO (nokautom). V finalni borbi je premagal Paula Schwendingerja s 3:0 in tako osvojil 1. mesto v članski kategoriji do 70kg.

Ekipa SCORPION GYM-a, se je v domovino vrnila s 100-odstotnim izkupičkom in tremi zlatimi odličji.

Tekmovanje v Avstriji je bil hkrati zadnji test slovenske reprezentance pred odhodom na svetovno prvenstvo v tajskem boksu, ki bo potekalo med 3. in 14. majem na Tajskem. 
Zahvala gre podjetju M TOM d. o. o., ki je omogočilo odhod in nastop na mednarodnem športnem tekmovanju in AVTOCENTRU KRAŠNA Škocjan d. o. o., ki je omogočilo prevoz na tekmovalno prizorišče.

SCORPION GYM.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih