fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Novice Odbojka Šport

Krkaši prekratki za obe točki

Foto: MRK Krka

Drevi se je v dvorani Marof odvijala zaostala tekma 10. kroga lige NLB, kjer so rokometaši MRK KRKA gostili ekipi RD Butan Plini Izola. Rokometna bitka moštev iz spodnjega dela prvenstvene lestvice se je po ogorčenem in izenačenem spopadu končala brez zmagovalca, bilo je 25:25 (16:15).

V novomeški dvorani Marof se je od prve do zadnje minute odvijal neizprosen boj za vsak centimeter igrišča. Obe ekipi sta imeli svoje priložnosti za zmago, kljub očitni želji po zmagi na obeh straneh pa se je njun dvoboj končal z delitvijo točk. V sklepnih minutah dvoboja so bili celo bližje zmagi rokometaši z Obale, ki so po golu Nejca Demšarja povedli s 25:24, končni izid na dvoboju pa je postavil Tilen Kukman, ki je bil s sedmimi zadetki tudi najboljši igralec pri Krki.

Izjave po tekmi:

Mirko Skoko, trener MRK KRKA: » Upali smo na zmago, saj menim, da smo kvalitetnejša ekipa od Izole in jim čestitam za točko. Menim, da smo jim jo mi podarili in naše darilo so z odprtimi rokami sprejeli. Mi smo imeli že v prvem polčasu priložnost, da se Izoli odlepimo, a to nismo izkoristili. Drugi del smo začeli bolje, s čvrstejšo obrambo. Razlog, da zmaga ni ostala doma pa je v tem, da smo zgrešili veliko čistih strelov iz šestih metrov. Ni mi jasno, kakšen strah se je naselil med fante, saj je bilo opaziti, da pri osnovnih podajah nismo bili zbrani, saj so nam žoge letele izven igrišča. Osebno verjamem, da fantje ne kažejo niti trideset odstotkov tega, česar so zmožni. Igralec v prvi ligi potrebuje poleg tehničnega in taktičnega znanja še trezno glavo takrat, ko je to najbolj potrebno ali pod pritiskom, ampak mi tega žal nimamo«.

Vid Miklavec, RD Izola: » Točke smo si s Krko razdelili, kar je po mojem mnenju najbolj pravično. Obe ekipi močno potrebujeta točke za nadaljevanje in obstanek v ligi. Mi imamo v nadaljevanju nekaj lahkih tekem in tukaj bomo poskušali iskati ugoden rezultat. Tudi s Krko v Izoli nas še čaka tekma in videli bomo, kako bo na koncu«.

Varovance trenerja Mirka Skoka že to soboto čaka tekma v Ormožu, medtem ko bodo Izolani gostovali v Škofji Loki.

Statistika:


MRK KRKA: Pavlin, Brajer, Radović, Bevec, Je. Avsec 5, Majstorović 3, Lončar 1, Ja. Avsec 4, Irman 5 (3), Jakše, Plut, Klemenčič, Rašo, Radović, Kukman 7 (2), Windischer, Matko.
RD Butan plin Izola: Alessio, Kocjančič, Postogna, Jurič 1, Brumen, Smej, Gorela 4, Poberaj 2, Miklavec 5 (2), Nikolić 8, Demšar 4, Orbanič, Mijatović, Peharc, Bekrić 1.
Sedemmetrovke: Krka 7 (5), Butan Plin Izola 3 82).
Izključitve: Krka 8, Butan Plin Izola 12 minut- Rdeči karton: Miklavec (36.).

Renata Pršina Jug
Odnosi z javnostmi | PR manager

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih