fbpx
Mestnik
karate klub novo mesto
Aktualno Borilni športi

Člani Karate kluba Novo mesto osvojili 11 medalj

Minuli vikend je v Lignanu Sabbiadoru v Italiji potekalo evropsko prvenstvo in evropski pokal v Shotokan karateju, ki se ga je udeležilo 1138 tekmovalcev iz 21 evropskih držav, med njimi tudi 24 članov Karate kluba Novo mesto. Novomeški karateisti so opravili vrhunski nastop in osvojili 9 medalj, od tega eno zlato, tri srebrne in pet bronastih.

Na evropskem prvenstvu sta naslov evropskega podprvaka osvojila trener Franjo Horn v katah posamezno v kategoriji veterani + 50 let ter Ema Krašna v kategoriji dekleta 12 do 13 let, novomeški tekmovalci pa so na evropskem pokalu  zasedli naslednja mesta:

V katah posamezno:
Nikša Šinko, 2. mesto
Jan Petrov, 3. mesto
Diana Paveljšek, 3. mesto
Mladen Cetina, 3. mesto
Bor Jovanovič, 3. mesto
Pia Jovanovič, 3. mesto

V Katah Duo:
Duo dekleta (Alja Brdar in Tina Strojin), 1.mesto
Duo dekleta (Nadja Turk in Pia Murn), 2. mesto
Duo Fantje (Bor Jovanovič in Arslan Čandić), 2. mesto

Iskrene čestitke dobitnikom medalj  in tudi ostalim tekmovalcem, Viti Cetina, Mini Zulič, Vidu Gavriču, Loreni Horn, Adli Kusturica, Esteru Hornu, Mihaelu Rukšetu, Emilu Kusturicu, Hamzi Draganoviću in Karolini Horn, ki so opravili odlične nastope.

Tekmovalci sporočajo: »Za nami so trije, izjemno naporni tekmovalni dnevi. Konkurenca je bila izjemno močna in številčna, primerna za tako veliko in zahtevno tekmovanje. Da smo bili kljub temu odlično pripravljeni dokazujejo rezultati, saj so le-ti za naš klub prav neverjetni. Ponosni smo, da smo del teh zgodb in veselimo se tistih, ki jih bomo napisali v prihodnosti. Za podporo pri sodelovanju na tem tekmovanju se zahvaljujemo staršem članov, za delovanje kluba v Novem mestu pa Mestni občini Novo mesto.«

MONM.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih