fbpx
Mestnik
Aktualno Kronika in policijska poročila

Otrok z nahrbtnikom pešačil po avtocesti

Danes nekaj po 5. uri zjutraj je voznik osebnega avtomobila obvestil policijo, da je opazil otroka, ki pešači po avtocesti.

Policisti Policijske postaje Trebnje so se nemudoma odzvali, prevozili relacijo in med avtocestnima priključkoma Trebnje in Mirna Peč opazili otroka z nahrbtnikom, ki je hodil ob robu avtoceste. Varno so ga ustavili in odpeljali na policijsko postajo, kjer so se z njim prijazno pogovorili. Ugotovili so, da je mladi popotnik v zgodnjih jutranjih urah sam sprejel odločitev, da izkoristi počitniški dan in se iz Trebnjega odpravi na obisk k prijatelju v Novo mesto.

Vsi so se strinjali, da je bila glede na današnjo napoved visokih temperatur odločitev o rekreaciji ob tako zgodnji uri smiselna. Vendar pa ni bila najboljša odločitev, da svojih načrtov ni zaupal staršem, še manj pa, da je za pešačenje izbral avtocesto. Policisti so obvestili zaskrbljenega očeta, ki je takoj prišel na postajo in povedal, da je spal in sploh ni vedel, da je sin odšel od doma. Konec dober, vse dobro.

Policisti se zahvaljujejo pozornemu vozniku, ki je obvestil policijo o ravnanju otroka in s tem pripomogel k varnemu zaključku dogodka.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih