fbpx
Mestnik
Aktualno Kronika in policijska poročila

Motorist se je v nesreči hudo poškodoval

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 82 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 228 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri se je hudo poškodoval motorist, ter sedem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Trem kršiteljem cestnoprometnih predpisov, ki so vozili brez veljavnih vozniških dovoljenj, so zasegli vozila. Posredovali so zaradi 17 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj groženj, poškodovanja tuje lastnine, vloma in tatvin. Posredovali so tudi zaradi nesreč pri delu, požarov, najdb neeksplodiranih ubojnih sredstev, kurjenja v naravnem okolju, predvajanja glasne glasbe in nedovoljenih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Hudo poškodovan motorist

Nekaj po 14. uri so bili obveščeni o hudi prometni nesreči v Sevnici, v kateri sta bila udeležena motorist in voznik osebnega avtomobila. Sevniški policisti in policisti PPP Novo mesto so opravili ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 49-letni voznik osebnega avtomobila, ki je vozil iz smeri Blance proti Radečam. Na Savski cesti je zaradi nepravilnega premika z vozilom zapeljal levo v trenutku, ko je za njim pravilno pripeljal 56-letni motorist. Motorist je s prednjim delom motorja oplazil avtomobil, padel in se hudo poškodoval. Reševalci so ga oskrbeli, s helikopterjem pa so ga prepeljali v UKC Ljubljana. Policisti vse okoliščine nesreče še preiskujejo, zoper povzročitelja pa bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti.

Otroku in mladoletniku zasegli mopeda

Policisti PP Novo mesto so po 20. uri izvajali prometno kontrolo na območju Novega mesta in ugotavljali kršitve voznikov mopedov. Na Drski so ustavili voznika mopeda in ugotovili, da ne izpolnjuje predpisane starosti za vožnjo mopeda. Moped so zasegli in o kršitvi obvestili starše, ki so otroka prevzeli. O kršitvi bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Nekaj pred 22. uro so na območju Kettejevega drevoreda ustavili 16-letnega voznika mopeda. Zaradi suma, da mladoletnik vozi predelan moped, ki dosega višjo hitrost od konstrukcijsko določene, so mu moped zasegli in odredili izredni tehnični pregled. Na podlagi ugotovitev bodo zoper kršitelja ustrezno ukrepali.

Mladoletniku zasegli avtomobil

Okoli 23.30 so policisti PP Novo mesto na Kandijski cesti kontrolirali voznika osebnega avtomobila Renault Megane. Med postopkom so ugotovili, da je avtomobil vozil 15-letnik, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Avtomobil so zasegli, zaradi kršitev pa na sodišče naslovili obdolžilni predlog. Ukrepali bodo tudi zoper očeta, ki mu je dal avtomobil v uporabo. Zakon o voznikih določa, da se z globo 500 evrov kaznuje oseba, ki da motorno vozilo v uporabo osebi, ki ne sme voziti takega vozila.

KRIMINALITETA

Tatvine

Na postajališču za avtodome na območju PP Trebnje je med 26. 7. in 7. 8. neznanec vlomil v avtomata za plačilo elektrike in vode ter odtujil denar. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 1.000 evrov škode.

V Štrekljevcu je med 5. 8. in 7. 8. nekdo iz odprtega pomožnega objekta ob stanovanjski hiši odtujil neregistrirano motorno kolo znamke Malaguti modre barve.

Poskus tatvine

Nekaj po 22. uri so v Semiču neznanci vlomili v ograjen skladiščni prostor in poskušali odtujiti kolut bakrenih vodnikov. Pri tatvini jih je zalotil varnostnik, zato so pobegnili in predmetov niso uspeli odtujiti. Policisti nadaljujejo z aktivnostmi za izsleditev storilcev, ki so s kraja pobegnili z osebnim avtomobilom Renault Megane črne barve.

JAVNI RED IN MIR

Kurjenje v naravnem okolju

Ob 12. uri so policisti PP Novo mesto posredovali zaradi kurjenja, zadimljenja in motečega smradu na območju naselja Prapreška pot. Ugotovili so identiteto kršitelja, ki je kuril odpadke. Zaradi kršitve uredbe o odpadkih bodo zoper njega podali predlog pristojnemu prekrškovnemu organu.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nedovoljeni prehodi meje

Policisti so na območju PP Brežice (Rigonce, Obrežje, Dobova, Jereslavec, Loče, Perišče, Slovenska vas, Rakovec) izsledili in prijeli 43 državljanov Afganistana, 35 državljanov Sirije, sedem državljanov Rusije, šest državljanov Maroka, štiri državljane Bangladeša, štiri državljane Turčije, tri državljane Pakistana, tri državljane Burundija, dva državljana Kitajske, državljana Indije in državljana Egipta. Na območju PP Črnomelj (Preloka, Žuniči) so prijeli tri državljane Maroka, državljana Sirije in državljana Sudana. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih