fbpx
Mestnik
Aktualno

Eksplozija v silosu

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 94 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 266 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali, ter šest prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila štirim kršiteljem cestno-prometnih predpisov, ki so vozili brez veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi 14 kršitev javnega reda in miru na javnih mestih ter v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari in tatvin. Posredovali so tudi zaradi sprožitve signalno-varnostne naprave ter nedovoljenih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Policisti PP Metlika so med kontrolo prometa na območju Dolnje Lokvice okoli 13. ure ustavili voznico osebnega avtomobila Peugeot 407. Med postopkom so ugotovili, da 34-letna kršiteljica nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imela 0,33 miligramov alkohola. Avtomobil so ji zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Nekaj pred 22. uro so policisti PP Krško med kontrolo prometa v Dolenji vasi pri Krškem zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila Audi A6. 27-letni kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 0,33 miligramov alkohola. Audi A6 so mu zasegli, in zaradi kršitev cestno-prometnih predpisov na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

V naselju več kot dvakrat prekoračil dovoljeno hitrost

Nekaj pred 15. uro so brežiški policisti opravljali meritve hitrosti v naselju Nova vas pri Mokricah, kjer je največja dovoljena hitrost 50 km/h. 42-letnemu motoristu iz Hrvaške so izmerili hitrost 107 km/h. Kršitelju, ki je prekoračil dovoljeno hitrost za 57 km/h, so odvzeli vozniško dovoljenje in ga privedli v postopek pred pristojno sodišče. Določila Zakona o pravilih cestnega prometa določajo, da se voznika, ki prekorači dovoljeno hitrost na cesti v naselju za več kot 50 km/h, kaznuje z globo 1.200 evrov. Vozniku motornega vozila se izreče tudi 18 kazenskih točk.

Mladoletniku zasegli avtomobil

Policisti PP Metlika so nekaj pred 19. uro na cesti Novo mesto – Metlika opazili voznika osebnega avtomobila Renault Clio, ki je vozil nezanesljivo. Na vozilu sta bili nameščeni dve različni preizkusni tablici. Voznik znakov policistov ni upošteval, s pospešeno hitrostjo nadaljeval z vožnjo, nato pa zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, trčil v betonsko ograjo in peš pobegnil. Uspeli so ugotoviti identiteto 16-letnega kršitelja, ki so ga že večkrat obravnavali zaradi kršitev cestno-prometnih predpisov. Avtomobil so zasegli, o številnih kršitvah cestno-prometnih predpisov pa z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Zaradi kršitev 2.000 evrov kazni

Med kontrolo prometa v Dragomlji vasi so metliški policisti okoli 19. ure ustavljali voznika osebnega avtomobila Renault Clio. Kršitelj svetlobnih in zvočnih znakov, s katerimi so ga ustavljali, ni upošteval in je s pospešeno hitrostjo nadaljeval z vožnjo po kolovoznih in gozdnih poteh proti Gradacu, kjer so ga ustavili in mu preprečili nadaljnjo vožnjo. 39-letnemu večkratnemu kršitelju cestno-prometnih predpisov, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, so avtomobil zasegli, in zaradi številnih kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog. Za omenjene kršitve določila Zakona o pravilih cestnega prometa, Zakona o motornih vozilih in Zakona o voznikih je predvidena kazen v višini 2.000 evrov.

Po avtocesti več kot 50 km/h prehitro

Nekaj po 23. uri so policisti na Obrežju ustavili voznika osebnega avtomobila Range Rover registracijskih oznak Kosova, ki je na avtocesti na območju Ljubljane vozil s hitrostjo 188 km/h, na območju Čateža ob Savi pa 181 km/h. 34-letnemu državljanu Kosova so zaradi dveh ugotovljenih kršitev izrekli globo v višini 500 evrov in pet kazenskih točk.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nedovoljeni prehodi meje

Policisti so na območju PP Brežice (Dobova, Obrežje, Loče, Rigonce, Rakovec, Nova vas pri Mokricah, Orešje na Bizeljskem) izsledili in prijeli 79 državljanov Sirije, devet državljanov Maroka, osem državljanov Afganistana, šest državljanov Egipta, štiri državljane Turčije, tri državljane Iraka, dva državljana Rusije, dva državljana Kitajske, dva državljana Burundija, državljana Palestine in državljana Alžirije. Na območju PP Črnomelj (Hrast pri Vinici, Vrhovci, Gornji Suhor pri Vinici, Dolenjci, Žuniči) so prijeli 22 državljanov Maroka, 17 državljanov Turčije in državljana Alžirije, na območju PP Metlika (Drašiči) pa dva državljana Maroka in enega državljana Iraka. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

OSTALE ZADEVE

Eksplozija v silosu

Nekaj po 14. uri smo bili obveščeni, da je v Brežicah prišlo do eksplozije elektromotorja pri silosih žita. V dogodku je bila ena oseba lažje poškodovana. Policisti so kraj zavarovali, komisija novomeškega sektorja kriminalistične policije pa danes opravlja ogled in ugotavlja vzroke za eksplozijo in požar. Po prvih ugotovitvah je tuja krivda izključena, nastala pa je velika premoženjska škoda. Kriminalisti bodo po zaključeni preiskavi z ugotovitvami seznanili pristojno tožilstvo.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih