fbpx
Mestnik
Policija.
FOTO: Policija.si
Aktualno Kronika in policijska poročila

21-letnik prevažal 10 državljanov Sirije

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 56 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 158 klicev. Obravnavali so devet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi šestih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. Policisti PP Novo mesto so zaščitili žrtev nasilja v družini in nasilnežu izrekli ukrep prepovedi približevanja. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe, sprožitve signalno varnostne naprave, požara in nedovoljenih prehodov državne meje.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Prijeli tihotapca in tujce, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo

V noči na 5. 1. so policisti v Brežicah ustavili voznika osebnega avtomobila Opel zafira bolgarskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 21-letni državljan Bolgarije, ki je nima vozniškega dovoljenja, prevaža deset državljanov Sirije, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo. Osumljencu kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo ga bodo privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Sirije še potekajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Rigonce, Dobova, Obrežje, Rakovec, Slovenska vas, Loče) izsledili in prijeli 50 državljanov Maroka, 27 državljanov Sirije, 18 državljanov Somalije, devet državljanov Turčije, pet državljanov Nepala, tri državljane Indije, tri državljane Pakistana, tri državljane Bangladeša, dva državljana Egipta, dva državljana Rusije in po enega državljana Kameruna, Afganistana in Alžirije. Na območju PP Črnomelj (Vrhovci, Žuniči, Adlešiči, Tribuče) so prijeli 51 državljanov Sirije in dva državljana Maroka in na območju PP Metlika (Božakovo) 16 državljanov Sirije in državljana Palestine. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih