fbpx
Mestnik
Policija
Aktualno Kronika in policijska poročila

Visoka kazen za 27-letnika

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 65 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 201 klic. Obravnavali so osem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi sedmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahkih telesnih poškodb, poškodovanja tuje stvari in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe, požara in nedovoljenih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Prijeli pobeglega povzročitelja nesreče z 2,3 promili alkohola

Nekaj po 22. uri smo bili obveščeni o prometni nesreči na Šmarješki cesti v Novem mestu, kjer naj bi voznik osebnega avtomobila povzročil prometno nesrečo in pobegnil s kraja. Na podlagi opisa vozila so policisti 27-letnega kršitelja izsledili v Žabji vasi. Opravili so ogled in ugotovili, da je do nesreče prišlo, ko je povzročitelj na Šmarješki cesti zaradi nepravilnega vključevanja v promet odvzel prednost drugemu vozniku. Policisti so še ugotovili, da je 27-letnik vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 1,12 miligramov alkohola (2,3 g/kg). Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog. Zakon o opravilih cestnega prometa za omenjene kršitve določa globo v višini 1.950 evrov, vozniku se izreče tudi 21 kazenskih točk.

Prekoračitev hitrosti na avtocesti

Okoli 16.30 so policisti na Obrežju ustavili voznika osebnega avtomobila Volkswagen golf nemških registrskih oznak, ki je na območju Čateža ob Savi vozil s hitrostjo 188 km/h in s tem prekoračil dovoljeno hitrost na avtocesti za 58 km/h. 36-letnemu državljanu Severne Makedonije so zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izrekli globo.

KRIMINALITETA

Novomeški policisti prijeli tatova

Nekaj po 17. uri smo bili obveščeni, da naj bi iz skladiščnih prostorov podjetja v Novem mestu neznanci kradli gradbeni material. Policisti PP Novo mesto so se takoj odzvali in v bližini in prijeli osumljenca z območja Brezja, ki sta ukradla več kosov strešne kritine in jo naložila v avtomobil. Ukradeno kritino so jima zasegli in jo vrnili oškodovancu. Zoper osumljenca bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja tatvine.

Našli ukraden moped

Policisti PP Novo mesto so med opravljanjem nalog v naselju Brezje našli in zasegli moped znamke Piaggio, ki ga je 50-letni osumljenec 13. 5. odtujil na Kandijski cesti v Novem mestu. Moped bodo vrnili oškodovancu, zoper osumljenca pa bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

JAVNI RED IN MIR

Posredovali zaradi pretepa

Okoli 15. ure smo bili obveščeni o pretepu v gostinskem lokalu v Črnomlju. Policisti PP Črnomelj so se takoj odzvali, preprečili nadaljevanje pretepa in vzpostavili javni red in mir. Zbrali so obvestila in ugotovili, da je prišlo do pretepa med več osebami, ki se med sabo poznajo in so v sporu. Dve udeleženki pretepa sta bili lažje poškodovani. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in ugotavljanjem vseh okoliščin. Zoper kršitelje bodo na podlagi ugotovitev ustrezno ukrepali.  

Zaradi spora in pretepa med dvema osebama v prodajalni v Krškem so okoli 14.30 posredovali tudi krški policisti. Vzpostavili so javni red in mir in nadaljujejo z ugotavljanjem vseh okoliščin.

Pridržali kršitelja

Brežiški policisti so v noči na 16. 5. posredovali v naselju Gazice, kjer naj bi pijan kršitelj motil javni red in mir. 31-letni kršitelj, ki je bil pod vplivom alkohola, je grozil prebivalcem naselja in kričal. Tudi po prihodu policistov se ni pomiril in ni upošteval ukazov, zato so mu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi motenja javnega reda in miru mu bodo izdali plačilni nalog.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Prijeli tihotapko in tujce, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo

Nekaj po 18. uri so policisti na območju Obrežja ustavili voznico osebnega avtomobila Volkswagen passat hrvaških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 36-letna državljana Hrvaške v vozilu prevaža pet državljanov Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Državljanki Hrvaške so odvzeli prostost, jo pridržali in ji zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države jo bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije še potekajo.

Nedovoljeni prehodi meje

Policisti so na območju PP Brežice (Rigonce, Obrežje, Dobova, Velika Dolina, Podvinje, Jesenice, Rajec, Loče, Kapele) izsledili in prijeli 46 državljanov Afganistana, 33 državljanov Sirije, 11 državljanov Turčije, pet državljanov Maroka, štiri državljane Pakistana, tri državljane Bangladeša, dva državljana Kube, državljana Šrilanke in državljana Indije. Na območju PP Črnomelj (Preloka, Žuniči, Vinica) so prijeli 19 državljanov Sirije in šest državljanov Maroka in na območju Novega mesta državljana Maroka.  Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

VIR: PU NM.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih