fbpx
Mestnik
Aktualno Gospodarstvo

Kako do ugodnih kreditov in subvencije obrestne mere?

Razvojni center Novo mesto malemu gospodarstvu tudi letos omogoča ugodne obrestne mere, manjše stroške najema posojil, pridobitev garancij ter možnost subvencije obrestnih mer.

Gospodarstvo v regiji se tako zaradi vse zahtevnejših pogojev poslovanja kot tudi relativno visokih obrestnih mer spopada z vedno večjimi izzivi, kako preživeti in se razvijati dalje. V pomoč pri hitrejšem razvoju je Razvojni center Novo mesto v sodelovanju z občinami Črnomelj, Dolenjske Toplice, Kočevje, Kostel, Loški Potok, Metlika, Mirna, Mirna Peč, Mokronog-Trebelno, Semič, Straža, Šentjernej, Šentrupert, Škocjan, Šmarješke Toplice, Trebnje, Žužemberk in Mestno občino Novo mesto, ki program sofinancirajo, objavil nov Razpis garancij in posojil Garancijske sheme za Dolenjsko za leto 2024. Na razpisu lahko podjetniki pridobijo ugodne kredite za investicije, obratna sredstva, zaposlovanje in predfiranciranje projektov z garancijo od 50 do 80 %. Razvojni center Novo mesto v sodelovanju s sodelujočimi bankami (letos z NLB, d. d., in Delavsko hranilnico, d. d.) nepretrgoma že 25 let razpisuje sredstva, ki jih lahko koristijo mikro, mala podjetja, samostojni podjetniki, fizične osebe z dopolnilno dejavnostjo, zavodi, zadruge in socialna podjetja. V letu 2024 je razpisanih za 5,5 milijona evrov ugodnih posojil in za 4 milijone evrov garancij za ta posojila.

Poleg Garancijske sheme za Dolenjsko pa je Razvojni center Novo mesto v sodelovanju z občinami Dolenjske Toplice, Kočevje, Mirna, Mirna Peč, Mokronog-Trebelno, Straža, Šentjernej, Škocjan, Trebnje, Žužemberk in Mestno občino Novo mesto, ki program sofinancirajo, na svoji spletni strani objavil tudi razpis »Subvencije obrestne mere podjetniških kreditov 2024«Razpisanih je za 69.500 evrov subvencij. Na razpis se lahko prijavijo mikro, mala podjetja, samostojni podjetniki posamezniki, socialna podjetja, zavodi in zadruge. Upravičene so obresti v obdobju od 1. 10. 2023 do 30. 9. 2024 v višini do 50 % vseh upravičenih stroškov. Najnižji upravičeni znesek subvencije na vlogo je 50, najvišji znesek na upravičenca pa 2.000 evrov. Vsak upravičenec lahko odda največ dve vlogi. Razpis je odprt do 18. 10. 2024. A pohitite, saj je povabilo za posamično občino, ki sodeluje v razpisu, odprto le do porabe sredstev!

Razpisa sta z vsemi informacijami objavljena na spletni strani www.rc-nm.si.

Več informacij: Nataša Derganc Štajdohar: natasa.derganc.stajdohar@rc-nm.si, 07/33 72 987.

VIR: Razvojni center Novo mesto.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih