fbpx
Mestnik
Novo mesto
Aktualno Gospodarstvo

V Novem mestu danes in v petek simpozij o demografiji, kadrih in regionalnem razvoju

Demografija, kadri in regionalni razvoj bodo teme simpozija z naslovom Slovenski regionalni dnevi 2024, ki bo danes in v petek potekal v Novem mestu. Demografija, kadri in regionalni razvoj so namreč ključni elementi, ki oblikujejo prihodnost vsake regije, so sporočili organizatorji.

Simpozij skupaj pripravljajo Znanstvenoraziskovalni center Slovenske akademije znanosti in umetnosti – Geografski inštitut Antona Melika, ministrstvo za kohezijo in regionalni razvoj, ministrstvo za naravne vire in prostor, Slovenski regionalno razvojni sklad in Združenje regionalnih razvojnih agencij.

V današnjem delu simpozija se bodo različni razpravljavci osredotočili na strategijo regionalnega razvoja, trende na področju demografije in potrebe po kadrih, vključno s potrebnim priseljevanjem z vidika ohranjanja trenutnega števila delovne sile. Popoldne bo okrogla miza z naslovom Regije kot privlačno okolje za življenje in delo.

V petek bosta pozdravna nagovora imela minister za kohezijo in regionalni razvoj Aleksander Jevšek ter novomeški župan Gregor Macedoni. V dopoldanskem delu bodo govorili o izzivih pri zaposlovanju tuje delovne sile v Sloveniji, popoldne bo sledila okrogla miza na isto temo, simpozij pa bodo sklenili s sprejetjem sklepov slovenskih regionalnih dni.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih