fbpx
Mestnik
Aktualno Šport

Na Otočcu kmalu dva teniška turnirja z bogatim nagradnim skladom

Še en zamah in teniški vlak se bo iz Kranjske Gore preselil na naše konce, kjer se bo ustavil za dva tedna. Na Otočcu se bosta namreč odvijala kar dva turnirja. Prvi, z imenom Krka Otočec Open, bo potekal od 20. do 26. maja, drugi, BTC Otočec Open, pa od 27. maja do 2. junija. Oba turnirja imata denarni sklad 40 tisoč ameriških dolarjev. Domače barve bo zastopala Živa Falkner.

Teniški klub Otočec letos v sodelovanju s Tenis Slovenija že peto leto zapored organizira profesionalna turnirja ITF – tokrat z nagradnim skladom 40 000 USD.

»Oba mednarodna turnirja bosta na igriščih Teniškega centra Otočec. Prvi turnir Krka Open Otočec 2024 bo od 19. do 26. maja, drugi turnir BTC Open Otočec 2024 pa od 26. maja do 2. junija. Z velikim veseljem napovedujemo, da se bo v boj s profesionalnimi igralkami podala tudi članica TK Krka Otočec in članica državne reprezentance Živa Falkner, ki si je udeležbo na turnirju prislužila s svojo predanostjo in marljivostjo. Letos smo še posebej ponosni na dejstvo, da smo za organizacijo lanskoletnih turnirjev prejeli nagrado »Recognition award«, ki je bila podeljena na osnovi ocen igralk in uradnih oseb,« je počaščen direktor turnirja Andrej Petkovič. Prepričan je, da bodo tudi letos to nagrado upravičili in izpeljali turnirje na najvišji možni ravni.

TK Krka Otočec za mlade

Trenutno so vse moči usmerjene v omenjena turnirja, ki veliko prinašata tudi domačemu klubu.

»Usmeritev Teniškega kluba Krka Otočec je aktivno delovanje v smeri odprtega povezovanja z ljubitelji tenisa na čim širšem območju Slovenije, saj tudi tako dosežemo širino in pestrost svojega delovanja, pridemo do novih idej in pogledov, poiščemo nove izzive ter ustvarimo prijetno druženje in nova poznanstva. Velik poudarek dajemo delu z mladimi. Spodbujamo njihovo udejstvovanje v njim namenjenih dejavnostih ter jim ponujamo možnost sodelovanja in tekmovanja z mladimi iz različnih teniških klubov po Sloveniji. Veliko pozornost namenjamo tudi razvoju mladih v vrhunske športnike, ki so in bodo uspešni na mednarodni ravni,« je povedal Petkovič in povabil, da ste tudi vi del tega vrhunskega športnega dogodka.

 

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih