fbpx
Mestnik
Fotografija je simbolična.
Aktualno Kronika in policijska poročila

Tokrat neznanci z dvorišča odpeljali kombi

Policisti PU Novo mesto so posredovali v 63 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 211 klicev. Obravnavali so devet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in v Šentjerneju zasegli avtomobil kršitelju cestnoprometnih predpisov. Posredovali so zaradi 12-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi sprožitve signalno varnostne naprave in nezakonitih prehodov državne meje, sporoča Policijska uprava Novo mesto.

Z dvorišča delavnice na Biču je v noči na 12. 10. neznanec odtujil kombi Renault master bele barve, registrskih oznak NM FN-527. V vozilu so bili kontaktni ključi in orodje.

PREBERITE ŠE:


Z delovišča v Novem mestu je med 10. 10. in 11. 10. nekdo odtujil okoli 60 metrov električnih vodnikov.

V noči na 11. 10. so v Šentjerneju neznanci vlomili v ograjen skladiščni prostor in odtujili 171 palet.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice (Dobova, Rigonce, Orešje na Bizeljskem, Dvorce, Jesenice in Nova vas pri Mokricah) izsledili in prijeli 61 državljanov Burundija, 24 državljanov Indije, 11 državljanov Afganistana, pet državljanov Pakistana, pet državljanov Sirije, štiri državljane Gane, tri državljane Iraka, državljana Sudana in državljana Bangladeša. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih