fbpx
Mestnik
požar, ogenj
Slika je simbolična.
Aktualno Kronika in policijska poročila

Ukraden kombi zažgali

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 76 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 231 klicev. Obravnavali so tri prometne nesreče, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in šest prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 15-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Novem mestu pridržali kršiteljico. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari in tatvin. Posredovali so zaradi sprožitev signalno varnostnih naprav in nezakonitih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Prometna nesreča na Seidlovi cesti

Nekaj pred 12. uro so bili policisti obveščeni o prometni nesreči z udeležbo dveh tovornih vozil na Seidlovi cesti. Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je za nesrečo odgovorna 50-letna voznica tovornega vozila s priklopnikom, ki je v križišču odvzela prednost 44-letnemu vozniku tovornega vozila s priklopnikom. Lažje poškodovanega voznika so oskrbeli reševalci. Policisti so povzročiteljici nesreče zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.Zaradi utrujenosti zapeljala s ceste

Policisti PP Dolenjske Toplice so bili okoli 13. ure obveščeni o prometni nesreči pri Ruperč Vrhu. Zbrali so obvestila in ugotovili, da je 55-letna voznica osebnega avtomobila zaradi utrujenosti izgubila oblast nad vozilom, zapeljala s ceste in se prevrnila. Lažje poškodovano voznico so oskrbeli reševalci. Policisti ji bodo zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

KRIMINALITETA

Našli ukraden kombi 

Z dvorišča gostinskega lokala na območju PP Šentjernej je 24. 10. nekaj po 7. uri nekdo odtujil kombi znamke Peugeot. Vozilo je bilo odklenjeno, v ključavnici pa ključi vozila. Policisti so na območju Hrvaškega Broda izven ceste našli goreče vozilo, za katero je bilo ugotovljeno, da gre za ukraden kombi. Požar so gasilci omejili, policisti pa nadaljujejo s preiskavo in ugotavljanjem okoliščin. O ugotovitvah bodo seznanili pristojno tožilstvo.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Slovenska vas, Rigonce, Loče, Brežice, Dobova, Rakovec, Jesenice, Brežice, Nova vas pri Mokricah, Mali Obrež, Sela pri Dobovi) izsledili in prijeli 45 državljanov Afganistana, 17 državljanov Rusije, 11 državljanov Maroka, devet državljanov Pakistana, osem državljanov Sirije, sedem državljanov Turčije, sedem državljanov Bangladeša, šest državljanov Indije, pet državljanov Kitajske, pet državljanov Šrilanke, štiri državljane Mongolije, dva državljana Sudana, dva državljana Toga, državljana Iraka, državljana Tanzanije in državljana Kameruna in na območju PP Črnomelj (Žuniči) devet državljanov Maroka. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih