fbpx
Mestnik
gasilci, požar
Slika je simbolična.
Aktualno Kronika in policijska poročila

Zagorel hlev; trčil v ograjo

Včeraj, 22. 8. ob 11.52 so gasilci PGD Brežice v naselju Boršt, ki se nahaja v občini Brežice, s tehničnim posegom odprli vhodna vrata stanovanjskega objekta in tako reševalcem NMP omogočili dostop do onemogle osebe. Pomagali so pri njenem prenosu do reševalnega vozila, s katerim so jo prepeljali v UC Brežice.

Zagorel hlev

Ob 15.01 je v Dobruški vasi, v občini Škocjan, zagorelo ostrešje hleva. Požar je zajel okoli 10 kvadratnih metrov ostrešja, pogasili so ga gasilci PGD Škocjan in Dobrava.

Trčil v ograjo

Ob 15.18 je pri naselju Laze, v občini Novo mesto, osebno vozilo trčilo v odbojno ograjo. Reševalci NMP Novo mesto so poškodovanega voznika oskrbeli na kraju in odpeljali v SB Novo mesto. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali kraj dogodka in odklopili akumulator.

V gozdu našel granato in bombo

Ob 17.54 je v Višnji gori, v občini Ivančna Gorica, občan v gozdu našel neeksplodirano ubojno sredstvo. Pripadnika Državne enote za varstvo pred NUS sta na kraju identificirala italijansko minometno granato kalibra 45 mm ter francosko ročno bombo kalibra 60 mm iz 2. svetovne vojne in ju uničila v bližini najdbe, so sporočili na upravi za zaščito in reševanje.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih