fbpx
Mestnik
Aktualno Kultura Novice

10 let Rastoče knjige Novo mesto

Minilo je 10 let, odkar se je Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto pridružila projektu Rastoča knjiga in v parku ob knjižnici odkrila spominsko obeležje, ki poveličuje pomen knjige kot pomemben simbol narodne identitete in hkrati sporoča, da želimo biti narod znanja, kulture in odličnosti – narod rasti.

Od takrat obeležju vsako leto dodajo nov list z besedami ustvarjalca, povezanega z Novim mestom, ki je s svojim delovanjem pomembno zaznamoval novomeški kulturni prostor. Rastoča knjiga Novo mesto je tako simbol duhovne in kulturne rasti našega mesta skozi čas.

Ob tej priložnosti vljudno vabijo na slovesnost, s katero bodo obeležili ta jubilej in hkrati dodali nov list na spominsko obeležje, ki ga bodo ob 180. obletnici njegovega rojstva posvetili novomeškemu tiskarju Janezu Krajcu, izjemno zaslužnemu za razvoj tiskarstva in založništva na Dolenjskem.

Slovesnost bo v sredo, 21. junija 2023, ob 17. uri v Parku Rastoče knjige.

Slavnostni govornik bo pesnik, pisatelj in umetnostni zgodovinar dr. Miklavž Komelj. Dogodek bo povezovala Carmen L. Oven.

MONM.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih