fbpx
Mestnik
Aktualno Gospodarstvo Politika

103 nova stanovanja v Podbrezniku

V petek, 24. decembra, je Stanovanjski sklad Republike Slovenije (SSRS) podpisal pogodbo za projektiranje in gradnjo 103 javnih najemnih stanovanj v Podbrezniku. 14,6 milijona evrov vreden projekt bo izvedlo podjetje CGP v sodelovanju s podjetjem TGH.

V treh energetsko učinkovitih blokih se bodo nahajala enostoba, dvosobna, trisobna in štirisobna stanovanja v velikosti od 38 do 80 kvadratnih metrov.  Stavbam bo pripadala tudi podzemna garaža s 96 parkirnimi mesti, v kletnih prostorih pa bodo še kolesarnica in servisni prostori. Enajst stanovanj bo prilagojenih funkcionalno ali gibalno oviranim osebam. V sklopu gradnje bo urejena tudi dvonivojska zunanja ureditev območja s parkirišči, zelenimi in pohodnimi površinami ter površinami za druženje in igro otrok, ki bo povezovala celotno območje z okolico.

Rok projektiranja in gradnje vseh treh blokov je 19 mesecev in pol, pridobitev uporabnega dovoljenja pa je predvidena septembra 2024. Na občini bodo sosesko skupaj s SSRS razvijali še z gradnjo dveh dodatni blokov z 81 javnimi najemnimi stanovanji, so zapisali na občinski spletni strani.

FOTO: MONM.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih