fbpx
Mestnik
Aktualno Društva Novice

13. LETNI KONCERT SRBSKEGA KULTURNEGA DRUŠTVA NOVO MESTO

Srbsko kulturno društvo Novo mesto je pretekli vikend, v Parku Rastoče knjige v Novem mestu, uprizorilo svoj 13. letni koncert.


Srpsko kulturno društvo Novo mesto je bilo ustanovljeno 9. marca 2007. Cilj društva je krepitev vezi z domovino, ohranjanje jezika, tradicije in kulture srbskega ljudstva v Sloveniji ter razvijanje, sodelovanje z drugimi etničnimi skupnostmi. Novoizvoljena predsednica SKD Novo mesto, Snježana Branisavljević, je ob dogodku dejala: “Ponosna sem na to, da smo eno redkih srbskih društev v Sloveniji, ki smo uspeli organizirati letni koncert v tem letu. Previdnostni ukrepi so takšni, da izključujejo folklorne performanse na kakšrne smo navajeni, tako da smo, da bi ostali v naših okvirjih, prišli na idejo in jo praktično brez vaj uprizorili na odru.”


Na odru so prikazali dramsko delo igrokaz Krsna Slava, ki je prepletena z deli koreografij in pesmi iz stalne izvedbe društva. Za scenarij in režijo sta poskrbela Slobodanka in Vedran Marčeta. Člani si v bodoče želijo, da bi začeli z vajami po ustaljenem urniku. Predvsem pa si želijo, da bi organizirali več takih dogodkov in pridobili nove aktivne člane.

SKD Novo mesto
SKD Novo mesto
SKD Novo mesto

K.N.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih