fbpx
Mestnik
Slika je simbolična. FOTO: AMZS.si
Aktualno Dogodki Kronika in policijska poročila

14-letnik vozil traktor

Mladoletnima voznikoma zasegli avtomobil in traktor

Policisti  PP  Krško  so  med opravljanjem nalog na območju Kerinovega Grma ustavili   voznika   osebnega  avtomobila  Seat  ibiza.  Med  postopkom  so ugotovili,  da  gre  za mladoletnega voznika, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja.  Vozil  je  neregistriran  avtomobil,  odjavljen iz prometa, na
katerem  so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Avtomobil  so  mu  zasegli  in  o  kršitvah  cestno  prometnih  predpisov z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Nekaj  po  14.  uri  so  brežiški policisti pri Kapelah ustavili 14-letnega voznika  kmetijskega  traktorja,  ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Traktor  so  zasegli  in  zaradi  kršitve  na  sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Vozil avtomobil, ki je od leta 2011 odjavljen iz prometa

Policisti  PP  Novo  mesto so med kontrolo prometa v Stranski vasi ustavili 35-letnega  voznika  osebnega  avtomobila  Seat  ibiza.  Kršitelj,  ki nima veljavnega  vozniškega  dovoljenja, je vozil neregistriran avtomobil, ki je bil  v  letu  2011  odjavljen  iz  prometa.  Na  vozilu  so  bile nameščene
registrske  tablice,  ki  pripadajo  drugemu vozilu, ugotovili pa so še več drugih  kršitev,  povezanih  s  tehnično  izpravnostjo  in obvezno opremo v vozilu.  Zaradi  kršitev so mu izdali plačilni nalog in napisali obdolžilni predlog.

Vlom

Oškodovanec  je  policiste  PP Šentjernej obvestil, da je med 30. 11. in 2. 12.  nekdo  skozi pritlično okno vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil zlat nakit. Ocenjuje, da je oškodovan za okoli 500 evrov.

Nezakonito prestopili državno mejo

Policisti  so  med  opravljanjem  nalog  varovanja  državne meje na območju Novega mesta in Krškega izsledili in prijeli tri državljane Afganistana, ki so  nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s tujci še niso zaključeni.

K.N.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih