fbpx
Mestnik
Aktualno Kronika in policijska poročila

17-letnik kradel in vozil brez dovoljenja

Policisti PU Novo mesto so posredovali zaradi 20-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih  prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih groženj, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešanih oseb, sprožitve signalno varnostne naprave, požara in nezakonitih  prehodov državne meje.

Črnomaljski policisti so bili 28. 1. nekaj po 18. uri obveščeni o tatvini iz prodajalne na Belokranjski cesti v Črnomlju,  kjer naj bi storilec ukradel več artiklov in se odpeljal s kraja z osebnim avtomobilom. Na podlagi opisa so tatu  izsledili in ustavili. Ugotovili so, da gre za 17-letnega osumljenca, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Zasegli so mu ukradene predmete v vrednosti okoli 400 evrov in jih vrnili osebju prodajalne. Prav tako so mu zasegli osebni avtomobil Volkswagen passat in o vožnji brez veljavnega vozniškega dovoljenja seznanili pristojno sodišče. 15-letnika bodo ovadili zaradi kaznivega dejanja tatvine.

Policisti PP Krško so 29. 1. zvečer pri Drnovem izsledili in prijeli 24-letnega osumljenca, ki je pred tem vlomil v nenaseljeno stanovanjsko hišo in odtujil kotel za žganjekuho in električne vodnike. Osumljencu so odvzeli prostost,  ga pridržali in mu zasegli ukradene predmete. Po zaključeni preiskavi ga bodo ovadili na pristojno tožilstvo.

Vlomi in tatvine

V Dolenjski Toplicah je v noči na 29. 1. nekdo skozi vrata vlomil v prodajalno. Odtujil je tobačne izdelke, menjalni denar in več zavitkov kave. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 3600 evrov škode.

Požar

O požaru stanovanjske hiše v Gornjem Pijavškem smo bili obveščeni 28. 1. okoli 19.30. Požar so gasilci omejili in  pogasili. Po prvih zbranih obvestilih policistov je ogenj zajel ostrešje stanovanjske hiše. Pogoreli so tramovi, po  nestrokovni oceni je nastalo za okoli 10.000 evrov škode. Med poskusom gašenja požara so se štiri osebe nadihale dima. Reševalci so jih oskrbeli in 26-letnika odpeljali v bolnišnico, kjer je ostal na opazovanju. Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Novo mesto so opravili ogled požarišča in nadaljujejo s preiskavo. O ugotovitvah bodo seznanili pristojno tožilstvo.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih