fbpx
Mestnik
Aktualno Kronika in policijska poročila

18-letnik povzročil nesrečo in odklonil preizkus

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 80 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 215 klicev. Obravnavali so 13 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 14-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, poškodovanja tuje stvari, vloma in tatvin. Posredovali so zaradi sprožitve signalno varnostne naprave in nedovoljenih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Voznik mopeda z 1,3 promili alkoholaPolicisti PP Dolenjske Toplice so bili okoli 12.30 obveščeni o nezanesljivi vožnji voznika mopeda, ki naj bi v naselju Potok z nezanesljivo vožnjo ogrožal lastno varnost in varnost drugih udeležencev v prometu. Kršitelja so izsledili in ustavili. Ugotovili so, da gre za 43-letnika, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,62 miligramov alkohola. Prepovedali so mu nadaljnjo vožnjo in o kršitvi z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Voznik začetnik povzročil nesrečo in odklonil preizkus

Brežiški policisti so bili okoli 21.30 obveščeni o prometni nesreči z udeležbo dveh osebnih avtomobilov v Čatežu ob Savi. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 18-letni voznik začetnik, ki je zaradi nepravilnega prehitevanja najprej trčil v avtomobil 44-letne voznice, ki je vozila pred njim, potem pa izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v drevo. Vozniku začetniku, ki je v vozilu prevažal potnika in je kazal očitne znake alkoholiziranosti so odredili preizkus, vendar je opravljanje preizkusa odklonil. V nesreči ni bil nihče poškodovan, nastala je le premoženjska škoda na udeleženih vozilih. Policisti bodo o kršitvah 18-letnika z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče. Zakon o pravilih cestnega prometa za omenjene kršitve določa globo v višini najmanj 1.280 evrov. Zaradi odklona preizkusa alkoholiziranosti se vozniku motornega vozila izreče tudi 18 kazenskih točk.

KRIMINALITETA

VlomV kraju Vrh pri Ljubnu je med 16.30 in 19. uro nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo. Po prvih ugotovitvah ni ničesar odtujil, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Prijeli tri tihotapce in tujce, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo

Nekaj pred 20. uro so policisti na območju Župeče vasi ustavljali voznika osebnega avtomobila Volkswagen touran francoskih registrskih oznak. Kršitelj znakov policistov ni upošteval, s pospešeno hitrostjo je nadaljeval z vožnjo proti Velikem Mraševu in Podbočju in vozil s hitrostjo 150 km/h. Voznik je nenadoma ustavil vozil in skočil v reko Krko. Policisti so na kraj poklicali gasilce, skupaj so pobeglega tihotapca izsledili in potegnili iz vode. Ugotovili so, da gre za 49-letnega državljana Moldavije, ki je prevažal pet državljanov Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo.

Okoli 20.30 so v Trnovcu na območju PP Metlika kontrolirali voznika osebnega avtomobila Fiat scudo nemških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 44-letni državljan Ukrajine prevaža devet državljanov Turčije, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo.

V noči na 28. 11. so v Bukošku ustavili voznika osebnega avtomobila Citroen C 4 hrvaških registrskih oznak. 42-letni državljan Hrvaške je prevažal tri državljane Turčije, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo.

Državljanom Moldavije, Ukrajine in Hrvaške so odvzeli prostost, jih pridržali in jim zasegli vozila. S kazenskimi ovadbami zaradi kaznivih dejanj prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države jih bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije še potekajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Rigonce, Dobova, Kapele, Slovenska vas, Rakovec, Brežice) izsledili in prijeli 35 državljanov Afganistana, 16 državljanov Rusije, 15državljanov Maroka, 11 državljanov Indije, deset državljanov Pakistana, sedem državljanov Konga, šest državljanov Sierra Leone, pet državljanov Sirije, štiri državljane Nepala, dva državljana Alžirije, dva državljana Eritreje, in državljana Kitajske. Na območju PP Črnomelj (Drenovec) so devet državljanov Maroka. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih