fbpx
Mestnik
Aktualno

21-letnik vozil kombi s 23 tujci

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 48 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 141 klicev. Obravnavali so deset prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in zasegli motorno kolo kršitelju  cestno prometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi desetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume  kaznivih dejanj lahke telesne poškodbe, vloma in tatvin. Posredovali so zaradi nezakonitih prehodov državne meje.

Z dvorišča stanovanjske hiše na območju Trebeža (PP Brežice) je nekdo odtujil gorsko kolo znamke ScottVoltage  rumeno črne barve. Lastnika je oškodoval za 1500 evrov.

V Novem mesu je med 5. 11. in 7. 11. neznanec vlomil v ograjen skladiščni prostor prodajalne in odtujil več sadik sadnega drevja in pripomočke za gojenje rastlin v vrednosti okoli 600 evrov.

Prijeli sprovajalca in tujce, ki so nezakonito prestopili državno mejo

Nekaj pred 22. uro so policisti na območju Dobrave izsledili in prijeli 23 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. V bližini so prijeli tudi 21-letnega voznika kombija, ki je tujce nameraval prepeljati v notranjost
države. 21-letnemu državljanu Slovenije so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli kombi. Policijski postopki z  12 državljani Pakistana, devetimi državljani Indije in dvema državljanoma Bangladeša še potekajo.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice (Župelevec,  Loče,  Rigonce,  Obrežje) izsledili in prijeli devet državljanov Indije, štiri državljane Konga, tri državljane Rusije, državljana Indije. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih