fbpx
Mestnik
FOTO: Občina Črnomelj.
Aktualno Gospodarstvo Vrtci, šole, študij

2,5 milijona evrov za črnomaljsko šolo

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je na podlagi razpisa za sofinanciranje investicij v proračunskem obdobju 2021 – 2024 namenilo dobrih 61 milijonov evrov za izbranih 126 projektov, od tega 55 v vrtce in 71 v osnovno šolstvo. Letos je za naložbe v vrtce namenjenih 17,6 milijona evrov, za osnovno šolstvo pa 29,9 milijona evrov.

Država je lani sofinancirala deset investicijskih projektov v vrtce in 13 projektov v osnovnem šolstvu skupni vrednosti 13,8 milijona evrov.

V tem letu se sofinanciranje začne (ali se je že začelo) 26 projektom v vrtce, od teh se jih 16 tudi zaključi, ostalim se sofinanciranje nadaljuje v leto 2023.

Na področju osnovnega šolstva je ministrstvo v lanskem letu sofinanciralo 13 projektov, od teh jih je sedem končanih. Preostalim šestim projektom se sofinanciranje zaključuje letos. V letošnje leto pa je padel začetek sofinanciranja novim 43 projektom v šolah, so pojasnili na ministrstvu. Dodali so, da se bo v prihodnjem letu sofinanciranje začelo 15 projektom.

Med drugim bodo šla sredstva za gradnjo nove Osnovne šole (OŠ) Loka Črnomelj, za kar je letos rezerviranih 2,5 milijona evrov.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih