fbpx
Mestnik
Foto: Siol.net
Aktualno Dogodki Kronika in policijska poročila

26-letnik vinjen vznemirjal prebivalce in udaril partnerko

Kršitelja pridržali

Policiste  PP  Novo mesto so 6. 12. poklicali na pomoč iz naselja v okolici Otočca,  kjer  naj  bi moški kršil javni red in mir. Zbrali so obvestila in ugotovili,  da  je  26-letni  kršitelj,  ki  je bil pod vplivom alkohola, s kričanjem  vznemirjal  prebivalce  naselja  in  udaril  partnerko.  Tudi po prihodu  policistov  se ni pomiril in ni upošteval njihovih ukazov, zato so mu  odvzeli  prostost  in  ga  odpeljali  v  prostore za pridržanje. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog.

Prijeli sprovajalca in tujce, ki so nezakonito prestopili državno mejo

Policisti  PP  Brežice  so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju  Čateža  ob  Savi  ustavili  osebni  avtomobil  Kia  ceed,  finskih registrskih  oznak. Med postopkom so ugotovili, da 53-letni moški iz Finske v  vozilu  prevaža  štiri  državljane  Turčije,  ki  so pred tem nezakonito
prestopili  državno  mejo. 53-letnemu sprovajalcu so odvzeli prostost in ga pridržali, zasegli so mu tudi avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja  prepovedano  prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu  sodniku.  Policijski  postopki z državljani Turčije še niso zaključeni.

Poskusi izmika mejni kontroli

Na  mejni  prehod  Obrežje  je 5. 12. na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega  vozila  srbskih  registrskih  oznak. Policisti so opravili mejno kontroli   in   pri   pregledu  tovornega  vozila  odkrili  dva  državljana Afganistana, ki sta se skrita med tovorom poskušala izogniti mejni kontroli in  nezakonito  vstopiti v Slovenijo. V tovornem vozilu turških registrskih oznak  so  odkrili  še  dva državljana Afganistana in na podvozju tovornega vozila  srbskih  registrskih  oznak  državljana  Maroka.  Tujce,  ki  so se poskušali  izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo so po zaključenih postopkih predali hrvaškim varnostnim organom.

Policisti  PMP  Dobova  so  med  kontrolo tovornega vlaka, ki je na vstop v Slovenijo  pripeljal iz Madžarske, na podestu enega izmed vagonov našli dva državljana  Pakistana,  ki  sta  se  poskušala  izogniti mejni kontroli. Po zaključenem postopku so ju predali hrvaškim policistom.

Nezakonito prestopili državno mejo

Policisti PU Novo mesto so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju  Prilip  izsledili  in  prijeli osem državljanov Egipta, na območju Črnomlja  pa tri državljane Afganistana. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

K.N.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih