fbpx
Mestnik
Šport Šah

27. mladinsko državno prvenstvo v šahu

Šahovsko društvo KRKA Novo mesto je minuli teden v sodelovanju s Šahovsko zvezo Slovenije izvedlo 27. mladinsko državno prvenstvo v standardnem in pospešenem šahu. Tekmovanje je potekalo v športnem centru Otočec, Terme Krka pa so tudi tokrat mladim šahistom in šahistkam iz vse Slovenije zagotovile izvrstne bivalne in igralne pogoje.

Državno prvenstvo je potekalo v dvanajstih starostnih kategorijah fantov in deklet do 8, 10, 12, 14, 16 in 18 let. Od 15. do 21. februarja je 175 igralcev in igralk nastopalo v standardnem šahu, kjer lahko najzahtevnejše partije trajajo več kot pet ur. V soboto, 22. februarja, so se tekmovalci pomerili še v pospešenem šahu, na teh prvenstvih pa je v enakih starostnih skupinah sodelovalo še več, kar 232 igralcev in igralk.

Skupno so organizatorji ta teden podelili kar 72 šahovskih medalj. Letos so bili na državnih prvenstvih najuspešnejši šahisti in šahistke ŠK Triglav Krško, ki so osvojili kar 13 medalj, Kočevci so bili s skupno petimi medaljami na šestem mestu, domači šahisti pa so tokrat osvojili le eno medaljo. Še posebej velja pohvaliti dekleta iz Dolenjske in Posavja, ki so osvojila kar pet naslovov državnih prvakinj:

  1. Taja Levstik (ŠD Kočevje, do 10 let) je bila prvakinja v standardnem šahu

  2. Taja Guid (ŠK Triglav Krško, do 12 let) je bila prvakinja v standardnem in pospešenem šahu

  3. Larisa Kuhar (ŠK Triglav Krško, do 16 let) je bila prvakinja v standardnem in pospešenem šahu

Robert Rudman, prof. predsednik Šahovskega društva KRKA Novo mesto

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih