fbpx
Mestnik
policija
Poročilo dežurnih policistov PU Novo mesto.
Aktualno Kronika in policijska poročila

34-letnica razgrajala v prodajalni

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 74 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 280 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami in devet prometnih nesreč, v katerih je nastala  premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 21-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in štiri kršitelje pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahke telesne poškodbe,  poškodovanja tuje stvari, vloma in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe, nesreče pri delu in nedovoljenih prehodov državne meje.

Črnomaljski policisti so bili nekaj po 11. uri obveščeni o prometni nesreči v  Črnomlju. Opravili so ogled in po prvih ugotovitvah je 41-letna voznica štirikolesnika zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad vozilom, zapeljala s ceste in trčila v ograjo. Huje poškodovano voznico so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti okoliščine še preverjajo, ugotovili pa so, da voznica nima vozniška dovoljenja za to kategorijo vozil.

Vlomi in tatvine

V noči na 21. 2. je v Črnomlju nekdo skozi vrata vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil mobilni telefon. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 500 evrov škode.

Policisti PP Krško so bili obveščeni,  da naj bi v popoldanskih urah v Leskovcu pri Krškem nekdo skozi odklenjena vrata vstopil v stanovanjsko hišo, pregledal prostore in našel ter odtujil denar.

V Zalokah na območju PP Krško je nekdo s strehe pomožnega objekta odtujil bakrene žlebove.

Lahke telesne poškodbe

Nekaj pred 20. uro so policisti PP Novo mesto posredovali v naselju Brezje, kjer je prišlo do pretepa med 20-letno in 57-letno žensko. Obe udeleženki sta bili lažje poškodovani. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in ugotavljanjem okoliščin kaznivega dejanja lahke telesne poškodbe.

Pridržali kršiteljico in tri kršitelje

Nekaj pred 17. uro so policiste poklicali na pomoč iz prodajalne v Krškem, kjer naj bi ženska kršila javni red in mir z vpitjem in žaljenjem osebja. 34-letna  kršiteljica, ki je bila pod vplivom alkohola, se tudi po prihodu
policistov ni pomirila in ni upoštevala ukazov, zato so zoper njo uporabili prisilna sredstva, jo obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev ji bodo izdali plačilni nalog.

Klic na pomoč so iz gostinskega lokala okoli 18.30 prejeli tudi brežiški policisti. 35-letni kršitelj, ki je žalil goste in jim grozil, se kljub opozorilom policistov ni pomiril, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog.

Okoli 21. ure so novomeški policisti posredovali v naselju Prapreška pot, kjer je prišlo do pretepa med dvema kršiteljema. 30-letni kršitelj se tudi po prihodu policistov ni pomiril, odpeljali so ga v prostore za pridržanje in mu zaradi kršenja javnega reda in miru izdali plačilni nalog.

V noči na 23. 2. je na terasi gostinskega lokala v Krškem pijan moški s kričanjem motil javni red in mir in razmetaval stole. 52-letni kršitelj se ni pomiril in ni upošteval ukazov policistov, zato so mu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje.

Nesreča pri delu v gozdu

Trebanjski policisti so bili nekaj po 16. uri obveščeni o nesreči pri delu v gozdu na območju Loga (Mokronog  Trebelno). Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih je med sečnjo na 51-letnega moškega padlo podrto drevo
in ga huje poškodovalo po nogi. Reševalci so ga oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti bodo z ugotovitvami seznanili pristojno tožilstvo.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih