fbpx
Mestnik
Policija
Aktualno Kronika in policijska poročila

36-letni nasilnežu izrekli ukrep prepovedi približevanja

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 85 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 292 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in šest prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 12-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, groženj, goljufije, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi požara, sprožitve signalno varnostne naprave in nedovoljenih prehodov državne meje.

KRIMINALITETA

Novomeški policisti prijeli vlomilca

29. 5. nekaj pred 4. uro smo bili obveščeni, da naj bi neznanci vlamljali v gostinski lokal v Bršljinu. Policisti PP Novo mesto so se nemudoma odzvali in na širšem območju pričeli izvajati aktivnosti za izsleditev vlomilca. V okolici Muhaberja so izsledili in prijeli 29-letnega vlomilca, mu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Pri ogledu kraja kaznivega dejanja so ugotovili, da je z naviranjem vrat in razbitjem stekla vlomil v lokal. Z intenzivno policijsko preiskavo in ugotavljanjem vseh okoliščin nadaljujejo. Zoper 29-letnika bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Nasilnežu prepovedali približevanje žrtvi

Trebanjski policisti so bili obveščeni o nasilju v družini v okolici Trebnjega. Zbrali so obvestila in ugotovili, da 36-letni nasilnež izvajal nasilje nad partnerko in ji grozi, da jo bo ubil. Nasilnežu so izrekli ukrep prepovedi približevanja žrtvi zaradi razlogov za sum, da bo ogrozil njeno življenje, osebno varnost in svobodo. O izrečenem ukrepu so obvestili pristojne institucije in preiskovalnega sodnika, ki bo presodil o podaljšanju ukrepa. Zoper 36-letnika bodo na tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini.
 
Vlomi in tatvine

V noči na 28. 5. je na Kolodvorski ulici v Novem mestu neznanec skozi vrata vlomil v poslovne prostore in odtujil denar.

Na Kočevarjevi ulici v Novem mestu je v noči na 28. 5. nekdo skozi okno in vrata vlomil v lokal, pregledal prostore in našel ter odtujil denar. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 1.500 evrov škode.

Med 27. 5. in 28. 5. je v Smolenji vasi nekdo skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil zlat nakit. Okoliščine policisti še preiskujejo.

Na parkirnem prostoru na Gubčevi cesti v Trebnjem je med 5. in 14. uro nekdo poskušal vlomiti v osebni avtomobil. V notranjost mu ni uspelo priti, z vlomom pa je povzročil za okoli 700 evrov škode.

Na območju Ponikev (PP Brežice) je nekaj pred 21. uro neznanec skozi vrata vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil več steklenic s pijačo.

PROMETNA VARNOST

Prometna nesreča na avtocesti

Nekaj pred 17. uro smo bili obveščeni o prometni nesreči z udeležbo več vozil na avtocesti med Medvedjekom in Trebnjim. Policisti PPP Novo mesto so opravili ogled, zbrali obvestila in po prvih ugotovitvah je prišlo do dveh prometnih nesreč. 43-letni voznik osebnega avtomobila je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo izgubil oblast nad vozilom, trčil v varnostno ograjo, se večkrat prevrnil in z vozilom obstal izven vozišča. Med prevračanjem je z vozila odtrgalo kolo, ki je obstalo na sredini levega prometnega pasu. Voznik tovornega vozila je zaradi ovire na cesti zmanjševal hitrost in se ustavljal. Za njim je pripeljal 40-letni voznik cisterne, ki je v izogib trčenja sunkovito zavil levo in trčil v avtomobil 48-letnega voznika. Njegov avtomobil je po trčenju odbilo v avtomobil pred njim, tega pa je potisnilo še v eno vozilo.

43-letni povzročitelj prometne nesreče in potnik v njegovem vozilu sta se v nesreči lažje poškodovala, oskrbeli so ju v novomeški bolnišnici.

Zaradi posredovanja interventnih služb in odstranjevanja posledic nesreče je bil promet oviran do 20.20.

Prekoračitev hitrosti na avtocesti

Okoli 17. ure so policisti na Obrežju ustavili voznika osebnega avtomobila avstrijskih registrskih oznak, ki je na območju Čateža ob Savi vozil s hitrostjo 181 km/h in prekoračil dovoljeno hitrost za 51 km/h. 39-letnemu državljanu Kosova so zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izrekli globo.

JAVNI RED IN MIR

Posredovali zaradi pretepa

Krški policisti so bili nekaj pred 11. uro obveščeni o pretepu med več osebami pred ustanovo na Cesti krških žrtev. Ugotovili so, da je prišlo do pretepa med osebami, ki se med sabo poznajo in so v sporu. Lažje poškodovanega 55-letnika so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti so ugotovili identiteto vpletenih in nadaljujejo z ugotavljanjem vseh okoliščin. Zoper kršitelje bodo ustrezno ukrepali.

Pridržali kršitelja

V noči na 28. 5. so policisti PP Dolenjske Toplice posredovali zaradi kršitve javnega reda in miru v zasebnem prostoru, kjer naj bi pijan moški nadlegoval družinske člane in razbijal inventar. Tudi po prihodu policistov se 27-letni kršitelj ni pomiril in ni upošteval ukazov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru mu bodo izdali plačilni nalog.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Poskus izmika mejni kontroli

Na mejni prehod Obrežje je 29. 5. nekaj pred 6. uro na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila registrskih oznak Severne Makedonije. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled vozila. Na podvozju so odkrili državljana Konga in državljana Senegala, ki sta se poskušala izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo.

Nedovoljeni prehodi meje

Policisti so na območju PP Brežice (Rigonce, Dobova, Rakovec, Kapele, Loče, Brežice) izsledili in prijeli 17 državljanov Sirije, 13 državljanov Turčije, osem državljanov Afganistana, pet državljanov Maroka, štiri državljane Iraka in po dva državljana Alžirije, Nigerije, Indije in Pakistana. Na območju PP Črnomelj (Bedenj, Žuniči) so izsledili in prijeli tri državljane Maroka, državljana Palestine in državljana Irana in na območju PP Metlika (Metlika, Rakovec) pet državljanov Turčije in državljana Maroka.  Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih