fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Društva Novice

40 let delovanja Varstveno delovnega centra Novo mesto

Začetki delovanja VDC Novo mesto segajo v leto 1981, ko so bili organizirani prvi zaposlitveni programi za osebe z motnjo v duševnem razvoju. Prve delavnice pod posebnimi pogoji so bile organizirane v kletnih prostorih Doma starejših občanov Novo mesto.

Dobro počutje uporabnikov, ki so bili vključeni v ta program, njihove potrebe in želje ter zaupanje staršev je pripeljalo do tega, da so se kapacitete VDC Novo mesto širile. Tako danes poleg storitve vodenja, varstva in zaposlitve pod posebnimi pogoji, t.i. delavnic nudijo uporabnikom/uporabnicam tudi storitev institucionalnega varstva na 3 lokacijah.

Skupaj je vključenih že 170 uporabnikov/uporabnic.

Svoj praznik so obeležili na njim lasten, edinstven način, in sicer z obilo dobre volje, glasbo, pesmijo, plesom…Posebej smo obeležili tudi 30 let vodenja, varstva in zaposlitve pod posebnimi pogoji v Trebnje in 10 let bivalne enote v Trebnjem.

VDC Novo mesto

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih