fbpx
Mestnik
Policija
Aktualno Kronika in policijska poročila

45-letni moški s pištolo grozil oškodovancu

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 5. 4. in 8. 4. posredovali v 251 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 718 klicev. Obravnavali so tri prometne nesreče, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 24 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila trem kršiteljem cestno prometnih predpisov, ki so vozili brez veljavnih vozniških dovoljenj in pridržali voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola. Posredovali so zaradi 49-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. Brežiški policisti so zaščitili žrtev nasilja v družini in 46-letnemu nasilnežu izrekli ukrep prepovedi približevanja. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahke telesne poškodbe, nasilja v družini, groženj, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe, požarov, sprožitev signalno varnostnih naprav, najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev in nedovoljenih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Pijani voznik bežal pred policisti in trčil v službeno vozilo

Policisti PP Novo mesto so 5. 4. okoli 16.30 med opravljanjem nalog na cesti iz smeri Mirne Peči proti naselju Brezje s svetlobnimi in zvočnimi signali ustavljali voznika osebnega avtomobila znamke BMW, ki je vozil nezanesljivo in ogrožal ostale udeležence v prometu. Kršitelj znakov policistov ni upošteval, močno je pospešil hitrost, vozil po levi strani vozišča, nevarno prehiteval, potem pa zapeljal v naselje Brezje, kjer je trčil v službeno vozilo policije in poskušal peš pobegniti. Policisti so ga prijeli, zoper njega uporabili prisilna sredstva in ga obvladali. Med postopkom so ugotovili, da gre za 49-letnega kršitelja, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,71 miligramov alkohola (1,5 promila). Vozil je neregistriran, nezavarovan in tehnično neizpraven avtomobil, na katerem so bile nameščene preizkusne registrske tablice. Avtomobil so mu zasegli, zaradi številnih kršitev določil Zakona o pravilih cestnega prometa, Zakona o voznikih, Zakona o motornih vozilih in Zakona o varstvu javnega reda in miru izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog. Določila zakonov za ugotovljene kršitve določajo globo v višini 3.694 evrov. Vozniku motornega vozila se izreče tudi 30 kazenskih točk.

Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Policisti PP Metlika so 5. 4. okoli 18. ure v naselju Rosalnice ustavili voznika osebnega avtomobila Volkswagen polo, na katerem ni bilo nameščenih registrskih tablic. Med postopkom so ugotovili, da gre za 31-letnega kršitelja, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so mu odredili preizkus, vendar je kršitelj opravljanje preizkusa odklonil. Neregistriran avtomobil so mu zasegli, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in napisali obdolžilni predlog.

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola

V noči na 7. 4. so bili črnomaljski policisti obveščeni, da v bolnišnici oskrbujejo 22-letnika, ki naj bi se poškodoval v prometni nesreči. Zbrali so obvestila, opravili ogled in ugotovili, da je do nesreče prišlo na lokalni cesti v naselju Naklo, kjer je 19-letni voznik mopeda zaradi neprimerne varnostne razdalje trčil v 22-letnega voznika mopeda, ki je peljal pred njim. Povzročitelju, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,48 miligramov alkohola, bodo zaradi kršitev cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Neprilagojena hitrost

V noči na 8. 4. smo bili obveščeni o prometni nesreči na cesti med Velikim Gabrom in Trebnjem. Policisti PP Trebnje so ugotovili, da je 42-letna voznica zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad vozilom, zapeljala s ceste in trčila v ograjo. Lažje poškodovani povzročiteljici nesreče bodo zaradi kršitve izdali plačilni nalog.

V Zagorici pri Čatežu je v noči na 8. 4. 65-letni voznik zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v drevo. Lažje poškodovani povzročitelj je imel v litru izdihanega zraka 0,24 miligramov alkohola. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog.

Prekoračitev hitrosti

5. 4. okoli 15.30 so policisti na območju Čateža ob Savi ustavili voznika osebnega avtomobila Audi A6, ki je vozil s povprečno hitrostjo 194 km/h in s tem prekoračil dovoljeno hitrost na avtocesti za 64 km/h. Zaradi kršitev cestno prometnih predpisov so 55-letnemu državljanu Srbije izrekli globo.

Prav tako na območju Čateža ob Savi so 6. 4. zvečer ustavili voznika osebnega avtomobila Audi A6, ki je vozil s hitrostjo 212 km/h in prekoračil dovoljeno hitrost za 82 km/h. 27-letnemu državljanu Bosne in Hercegovine so zaradi kršitve izrekli globo v višini 1.200 evrov.

V Sevnici so policisti v petek ustavili pet voznikov, ki so vozili pod vplivom alkohola

Med nadzorom med 15. in 23. uro so ustavili 55 voznikov motornih vozil. Zoper 35 voznikov so policisti odredili preizkus alkoholiziranosti z alkotestom. Ugotovljeno je bilo, da je pet voznikov vozilo pod vplivom alkohola. V Sevnici so ustavili 28, letnega voznika ki je imel 0,86 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Preizkus alkoholiziranosti pri 27 letnem  vozniku je alkotest pokazal vrednost 0,75 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. 60 letni voznik iz območja Sevnice, ki je kazal znake alkoholiziranosti, je odkloni preizkus . 23. letni voznik je imel v litru izdihanega zraka 0,40 miligrama alkohola. Pri 37 letnem vozniku tovornega vozila pa je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,08 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka.

Zaradi drugih ugotovljenih drugih kršitev so policisti trem kršiteljem na kraju prekrška izdali plačilni nalog ter izrekli 1 opozorilo.

KRIMINALITETA

Osumljencu zasegli pištolo, s katero je grozil

7. 4. dopoldne so policiste PP Krško poklicali na pomoč iz naselja Kerinov Grm, kjer naj bi nekdo grozil s pištolo. Takoj so odšli na kraj, vzpostavili javni red in mir in ugotovili, da je 45-letni moški s pištolo grozil oškodovancu. Osebi se poznata in sta v sporu. 45-letnemu osumljencu so zasegli plinsko pištolo, zoper njega bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja grožnje.

Vlomi in tatvine

V Rodinah pri Trebnjem je v noči na 5. 4. nekdo vlomil v delavnico v stanovanjski hiši in odtujil dve motorni žagi znamke Stihl, in posodo z 200 litri goriva.

Na območju Mihovice je med 4. 4. in 5. 4. neznanec vlomil v več pomožnih objektov in odtujil motorno žago, akumulator, pihalnik listja, električne vodnike in orodje. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 5.000 evrov.

V naselju Ob Težki Vodi je med 4. 4. in 5. 4. nekdo skozi vrata poskušal vlomiti v stanovanjsko hišo. V objekt mu ni uspelo priti, zaradi poškodbe vrat pa je nastala premoženjska škoda.

Med 4. 4. in 5. 4. je v Tomažji vasi nekdo vlomil v brunarico in odtujil motorno žago in pihalnik listja.

Na območju Loke pri Zidanem Mostu je v noči na 6. 4. nekdo vlomil v prostore prodajalne in odtujil več dokumentov, tobačne izdelke in denar. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 3.500 evrov škode. Okoliščine policisti še preiskujejo.

V Žužemberku je v noči na 6. 4. nekdo vlomil v štiri avtomate za tople napitke in prehrambene izdelke.

Na delovišču v Črnomlju je v noči na 6. 4. neznanec odtujil več vgrajenih električnih vodnikov in povzročil za okoli 10.000 evrov škode.

V Loki pri Zidanem Mostu je v noči na 6. 4. nekdo vlomil v kmetijski objekt in odtujil agregat.

Med 2. 4. in 6. 4. je v Malih Poljanah na območju PP Šentjernej nekdo iz odklenjenega objekta odtujil kosilnico in dve sekiri.

V Dolenji Radulji je 6. 4. med 9. in 21. uro nekdo skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil 500 evrov.

Med 4. 4. in 7. 4. je na Ratežu neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev in iz stanovanjske hiše odtujil denar in zlat nakit. Policisti in kriminalisti so opravili ogled in nadaljujejo s preiskavo in aktivnostmi za izsleditev vlomilca.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so med 5. 4. in 8. 4. na območju PP Brežice (Dobova, Obrežje, Rigonce, Loče, Nova vas pri Mokricah, Slovenska vas, Bukošek, Podgračeno, Rakovec, Globoko, Brežice, Veliki Obrež) izsledili in prijeli 82 državljanov Afganistana, 28 državljanov Sirije, 24 državljanov Maroka, 22 državljanov Turčije, 17 državljanov Egipta, 14 državljanov Bangladeša, deset državljanov Rusije, devet državljanov Indije, sede, državljanov Pakistana, šest državljanov Mongolije, šest državljanov Somalije, pet državljanov Nepala, tri državljane Šrilanke, dva državljana Irana, državljana Alžirije in državljana Palestine. Na območju PP Črnomelj (Tribuče, Bojanci, Preloka) so prijeli 20 državljanov Sirije, 11 državljanov Afganistana, pet državljanov Maroka, tri državljane Sudana in državljana Pakistana.  Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

VIR: PU NM.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih