fbpx
Mestnik
Aktualno Kronika in policijska poročila

45-letni nasilnež grozil partnerki, da jo bo ubil

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 75 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 205 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči z lažjimi telesnimi poškodbami in devet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi devetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Črnomlju kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, lahke telesne poškodbe, prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, vloma in tatvin. Posredovali so zaradi nedovoljenih prehodov državne meje.

KRIMINALITETA

Zaščitili žrtev in pridržali nasilneža

Policisti PP Krško so nekaj po 17. uri posredovali zaradi nasilja v družini v Krškem. Ugotovili so, da je 45-letni nasilnež grozil partnerki, da jo bo ubil. Osumljenca, ki je pred prihodom policistov zapustil bivališče, so izsledili, mu odvzeli prostost in ga pridržali. 45-letnika, ki so v preteklosti že obravnavali zaradi kaznivih dejanj z elementi nasilja, bodo s kazensko ovadbo zaradi nasilja v družini privedli k preiskovalnemu sodniku.

Vlomi in tatvine

V kraju Radovlja na območju PP Novo mesto je med 6.30 in 16. uro nekdo skozi vrata terase poskusil vlomiti v stanovanjsko hišo. V objekt mu ni uspelo priti, povzročil je le premoženjsko škodo, povzročeno z vlomom.

Med 18. in 18.20 je na parkirnem prostoru prodajalne v Novem mestu neznanec iz odklenjenega osebnega avtomobila odtujil nahrbtnik, v katerem je bila ovojnica s 7.000 evri in ključi. Oškodovanka je nahrbtnik odložila pod sprednji sedež.

JAVNI RED IN MIR

Kršitelja pridržali

Okoli 17. ure so črnomaljske policiste poklicali na pomoč iz gostinskega lokala v Črnomlju, kjer naj bi pijan kršitelj motil javni red in mir in nadlegoval osebje in goste lokala. 38-letni kršitelj se tudi po prihodu policistov ni pomiril in ni upošteval ukazov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi enakih okoliščin kršitev so moškega pridržali tudi 21. 11. Tudi tokrat so mu izdali plačilni nalog.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Prijeli tihotapca in tujce, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo

Nekaj po 7. uri so policisti na območju Čateža ob Savi kontrolirali voznika osebnih avtomobilov Opel astra slovenskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da je 48-letni državljan Srbije prevažal pet državljanov Kitajske, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Ustavili in kontrolirali so tudi voznika osebnega avtomobila BMW 420, prav tako slovenskih registrskih oznak. 23-letni državljan Severne Makedonije je v vozilu prevažal tri državljane Kitajske in tri državljane Turčije ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Državljanoma Srbije in Severne Makedonije so odvzeli prostost, ju pridržali in jima zasegli vozila. S kazensko ovadbo zaradi kaznivih dejanj prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ju bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Kitajske in državljani Turčije še potekajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Rigonce, Dobova, Kapele, Obrežje, Podgračeno, Slovenska vas) izsledili in prijeli 42 državljanov Afganistana, 15 državljanov Pakistana, 13 državljanov Bangladeša, 12 državljanov Indije, 11 državljanov Rusije, 11 državljanov Mongolije, štiri državljane Maroka, državljana Sierra Leone, državljana Turčije in državljana Nepala. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih