fbpx
Mestnik
FOTO: Policija.si
Aktualno Kronika in policijska poročila

45-letnik ogrožal varnost na avtocesti

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 63 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 187 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 12 prometnih nesreč, v katerih  je nastala premoženjska škoda. V Šentjerneju so zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki je vozil  brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi 12-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahke telesne poškodbe, poškodovanja tuje stvari in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe in nedovoljenih prehodov državne meje.

Nekaj po 17. uri so bili policisti obveščeni o nevarni vožnji voznika osebnega avtomobila, ki naj bi na avtocesti pri Karteljevem vijugal po vozišču in ogroža ostale udeležence v prometu. Policisti PPP Novo mesto so 45-letnega kršitelja izsledili in ustavili pri Kronovem in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. V litru izduhanega zraka je imel 0,53 miligramov alkohola. Prepovedali so mu nadaljnjo vožnjo in zaradi kršitev izdali plačilni nalog.

Zasegli avtomobil

Med kontrolo prometa v Dobruški vasi so šentjernejski policisti nekaj po 21. uri  ustavili voznico osebnega avtomobila. Med postopkom so ugotovili, da 31-letna kršiteljica nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Avtomobil so ji zasegli in o kršitvi z obdoložilnim predlogom seznanili sodišče.

Tatvina

Iz podjetja v Šentjerneju so nas obvestili, da so neznanci iz skladiščnega prostora med 14. 1. in  25. 1. odtujili večjo količino vezanih plošč različnih dimenzij v vrednosti okoli 25.000 evrov. Okoliščine policisti še preiskujejo.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih