fbpx
Mestnik
Policija
Aktualno Kronika in policijska poročila

55-letnik goljufal in oškodoval upnike

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Novo mesto so na Okrožno državno tožilstvo Novo mesto podali kazensko ovadbo zoper 55-letnega osumljenca z območja Novega mesta zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja dajanja prednosti upnikom po 227. členu KZ-1. Med kriminalistično preiskavo so ugotovili, da je osumljenec kot zastopnik svoje družbe, po tem ko je bila ta blokirana, privilegiral nekatere upnike in jih poplačeval z bančnega računa, odprtega v tujini.

Osumljenec je na ta način onemogočil upnikom, da bi svoje terjatve v višini 80.000 evrov poplačali v izvršilnem ali kasneje v stečajnem postopku. 55-letnik je osumljen tudi storitve kaznivega dejanja oškodovanje upnikov z goljufijo ali nevestnim poslovanjem po 226. členu KZ-1. Osumljenec je s svojo družbo sklenil posojilno pogodbo v višini 100.000 evrov in s tem poslabšal premoženjsko stanje družbe do te mere, da je zaradi nezmožnosti poravnave njenih obveznosti povzročil stečaj in hkrati ogrozil poplačilo upnikov. Predkazenski postopek je usmerjalo Okrožno državno tožilstvo v Novem mestu. Za vsako od kaznivih dejanj Dajanja prednosti upnikom po 227. členu KZ-1 in Oškodovanje upnikov z goljufijo ali nevestnim poslovanjem po 226. členu KZ-1 je predpisana kazen zapora od enega do osmih let.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih