fbpx
Mestnik
VIR: Zavod Novo mesto.
Aktualno Dogodki

Veselo v Novem mestu

Zavod Novo mesto je tudi letos zasnoval celomesečni program Advent Novo mesto, ko se bo od 5. decembra do 7. januarja v mestnem jedru odvilo več kot 70 dogodkov. Gledališke predstave, obdarovanja, nastopi društev in glasbeni program bodo do 24. decembra potekali pred rotovžem, vsak dan se bo možno podati tudi na barvito drsališče in okusiti slovensko kulinariko na prazničnih stojnicah, v zadnjem tednu leta 2023 pa bo dogajanje in najbolj odmevna imena slovenske glasbene scene gostil veliki oder pri Kandijskem mostu.

Lanskoletni odlično obiskan Advent Novo mesto ohranjamo z bogatim programom, drsališčem in osveženo osvetlitvijo, ki bo Glavni trg spremenil v osrednje dolenjsko praznično prizorišče. Trg bodo poleg več kilometrov belo-rumenih luči krasile tudi žive smrečice, ki jih bomo po končanem adventu vrnili v naravno okolje, za njihovo trajnostno okrasitev pa bodo poskrbeli novomeški vrtčevski otroci. Letošnja novost sta tudi sobotni otroški gledališki predstavi, ostale obiskovalce, ki bodo lahko obiskali stojnice z lokalnimi produkti in se okrepčali v prazničnih hiškah, bodo pritegnile dodatne »selfie« točke za fotografiranje.

 

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih