fbpx
Mestnik
Slika je simbolična(Foto: 24ur.com)
Aktualno Kronika in policijska poročila

62-letnik spregledal modro belo policijsko vozilo in trčil vanj

Policisti so obravnavali deset prometnih nesreč z materialno škodo, od tega štiri zaradi trka z divjadjo. V Semiču so črnomaljski policisti 62-letnemu voznika skuterja zasegli skuter, ker zanj ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Policisti v Krškem so popoldne zasegli osebni avtomobil 19-letniku, ker ga je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

V Puščavi pri Mokronogu so prometni policisti obravnavali prometno nesrečo, v kateri sta se poškodovala policist in policistka. Po prvih ugotovitvah ogleda je 62-letni voznik osebnega avtomobila nekaj pred trinajsto uro prečkal regionalno cesto iz enega parkirišča na drug parkirni prostor na drugi strani ceste. Pri tem je spregledal modro belo policijsko vozilo, ki je pripeljalo iz smeri Trebnjega proti Mokronogu in vanj trčil. Policijsko vozilo je odbilo v jarek pod cesto, kjer je obstalo na strehi. Policistko in policista so z lažjimi poškodbami odpeljali v novomeško bolnišnico. 62-letni voznik ni bil poškodovan. Prisotnosti alkohola niso ugotovili. Povzročitelju so napisali plačilni nalog.

V Gorenjem Maharovcu je 50-letni voznik osebnega vozila trčil v 59-letno kolesarko, ki je po trku preventivno iskala zdravniško pomoč. Policisti vse okoliščine nesreče še preiskujejo, kot kaže pa je kolesarka vozila po pločniku in prehodu za pešce, ko jo je zbil voznik osebnega avtomobila. Pri nobenem od njiju niso ugotovili prisotnosti alkohola.

Poškodovanega kolesarja so obravnavali tudi sevniški policisti – popoldne je 60-letni Sevničan sam poiskal zdravniško pomoč, ko je med vožnjo, domnevno zaradi neprilagojene hitrosti, padel in se lažje poškodoval.
Prisotnosti alkohola policisti niso ugotovili.

Vlomi in tatvine

Med vikendom so vlomili v dva gradbena zabojnika v Češči vasi. Po prvih ugotovitvah ogleda so odnesli večjo količino električnih vodnikov ter okoli 50 litrov dizelskega goriva in okoli 70 litrov bencina. Gradbeno podjetje so po prvih ocenah oškodovali za dva tisoč evrov.

Na Smuški cesti (Semič) so v zadnjih dneh vlomili v prostore garaže ob vikendu. Odnesli so starejšo motorno žago znamke Stihl, motorno škropilnico iste znamke ter bakreno ročno škropilnico. Lastnikom so povzročili za okoli šesto evrov škode.

Drzni storilci so med vikendom preplezali ograjeno zunanje skladišče kmetijske zadruge v Metliki in iz tovornega vozila odstranili večjo količino zavojev vode v plastenkah po pol litra, večjo količino piva v steklenicah, prazne steklenice piva v zabojnikih ter iz rezervoarja iztočili okoli sto litrov dizelskega goriva. Skupno materialno škodo
ocenjujejo na okoli štiri tisoč evrov.

V noči iz ponedeljka na torek so neznanci iz parkiranega avtomobila na Obrtniški ulici v Trebnjem odtujili štiri pnevmatike na litih platiščih. Naredili so za okoli tisoč evrov škode.

Mejne zadeve in tujci

Policisti Specializirane enote za nadzor državne meje Generalne policijske uprave in brežiški policisti so popoldne v Slovenski vasi prijeli dva državljana Kosova, ki sta v Slovenijo vstopila mimo mejnega prehoda. Odpeljali so ju na policijsko postajo. Postopki s tujci še niso zaključeni.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih