fbpx
Mestnik
FOTO: Policija.
Aktualno

69-letni voznik trčil v drog javne razsvetljave

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 90 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 243 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in šest prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi osmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj grožnje, poškodovanja tuje stvari, nezakonitega lova, ponarejanja listin, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi sprožitev signalno varnostnih naprav, kurjenja v naravnem okolju in nedovoljenih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Neprilagojena hitrost

Nekaj po 16. uri so bili policisti obveščeni o prometni nesreči na Belokranjski cesti v Novem mestu. Policisti PP Novo mesto so ugotovili, da je 69-letni voznik osebnega avtomobila avstrijskih registrskih oznak zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v drog javne razsvetljave. Povzročitelju, ki se je v nesreči lažje poškodoval, so zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izrekli globo.

KRIMINALITETA

Novomeški policisti našli dva ukradena mopeda

Policisti PP Novo mesto so bili obveščeni o tatvini dveh mopedov z dvorišč stanovanjskih hiš na Knezovi ulici. Med preiskovanjem kaznivih dejanj so popoldne v gozdu pri Pogancih našli ukradena mopeda znamke Tomos in Tori master. Ukradena mopeda so vrnili oškodovancem in nadaljujejo s preiskavo in aktivnostmi za izsleditev tatov.

Vlomi in tatvine

Na območju Dolenjega Kamenja je v noči na 10. 10. nekdo iz rezervoarja tovornega vozila iztočil in odtujil okoli sto litrov goriva.

V noči na 10. 10. je v Novem mestu neznanec s strehe objekta odtujil bakren strelovod, razbil reflektor in z dejanjem povzročil za okoli 1.400 evrov škode.

V Jurki vasi na območju PP Dolenjske Toplice je med 9. 10. in 10. 10. nekdo z dvorišča gospodarskega objekta s kmetijskih strojev odtujil sedem kardanov in dve potezni roki za priključke. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 3.000 evrov.

Na parkirnem prostoru na Šegovi ulici v Novem mestu je med 16. in 22. uro nekdo vlomil v osebni avtomobil. Odtujil ni ničesar, nastala je le premoženjska škoda povzročena z vlomom.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Dobova, Rigonce, Loče, Sela pri Dobovi, Bukošek, Nova vas pri Mokricah, Slovenska vas) izsledili in prijeli 67 državljanov Afganistana, 63 državljanov Maroka, 39 državljanov Pakistana, 20 državljanov Sirije, 19 državljanov Turčije, 15 državljanov Sierra Leone, 13 državljanov Indije, osem državljanov Konga, sedem državljanov Iraka, sedem državljanov Nepala, štiri državljane Rusije, po enega državljana Šrilanke, Gambije, Kameruna, Somalije, Malija in Komorija in na območju PP Sevnica (Sevnica, Dolenje Brezovo) štiri državljane Afganistana in državljana Pakistana. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih