fbpx
Mestnik
Policija.
Aktualno

71-letna voznica zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad vozilom

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 54 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 180 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in deset prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Novem mestu so zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi sedmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, vloma, ponarejanja denarja in tatvin. Posredovali so zaradi nedovoljenih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Kršitelju zasegli kombi

Policisti so med izvajanjem poostrenega nadzora v Novem mestu okoli 8.30 ustavili voznika kombija, ki je med vožnjo uporabljal mobilni telefon. Med postopkom so ugotovili, da gre za 41-letnega kršitelja, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Mercedes-benz vito so mu zasegli, zaradi kršitve izdali plačilni nalog in o vožnji brez veljavnega vozniškega dovoljenja z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Voznica lažje poškodovana

Policisti PP Trebnje so bili nekaj po 9. uri obveščeni o prometni nesreči na cesti v Srednjih Laknicah. Opravili so ogled in ugotovili, da je 71-letna voznica osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad vozilom in se prevrnila. Lažje poškodovano povzročiteljico nesreče so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti ji bodo zaradi kršitve izdali plačilni nalog.

Izsledili pobeglega povzročitelja nesreče

Trebanjski policisti so bili nekaj pred 15. uro obveščeni o prometni nesreči v Štefanu, kjer je voznik osebnega avtomobila zaradi neprimerne varnostne razdalje trčil v drugo vozilo in pobegnil s kraja. Opravili so ogled, zbrali obvestila in 55-letnega pobeglega voznika izsledili. Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so mu odredili preizkus, v litru izdihanega zraka je imel 0,58 miligramov alkohola. Odredili so mu tudi strokovni pregled, ki ga je odklonil. Zaradi kršitev cestno prometnih predpisov mu bodo izdali plačilni nalog in o vožnji pod vplivom alkohola z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

KRIMINALITETA

Tatvine

V Komarni vasi je med 12. 1. in 15. 1. nekdo iz rezervoarjev dveh delovnih strojev iztočil in odtujil okoli 300 litrov goriva.

Na Pahi je v noči na 15. 1. nekdo skozi vrata vlomil v zidanico. Po prvih ugotovitvah ni ničesar odtujil, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Rigonce, Laze, Bizeljsko, Bukošek, Brezje pri Veliki Dolini, Obrežje) izsledili in prijeli 28 državljanov Sirije in na območju PP Metlika (Drašiči) 15 državljanov Sirije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih