fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Kultura Novice

94 mladih bralcev zaključilo poletno pustolovščino

V Knjižnici Mirana Jarca Novo mesto so zaključili že osmo sezono Poletnih pustolovcev. Poletno bralno značko je opravilo 94 mladih bralcev.

V letošnjih počitniških tednih je potekala že osma poletna pustolovščina, na kateri se je Knjižnici Mirana Jarca Novo mesto pridružilo 94 osnovnošolcev.

Letošnja rdeča nit so bile ilustracije in stripi. Sodelujoči pustolovci so morali prebrati vsaj tri knjige, ena od prebranih pa je morala biti zapisana v obliki stripa. Osnovnošolci so s knjižničarkami delili vtise o prebranih besedilih na posebnih lističih, ki so jih razstavili na prireditvi, še vedno pa so na ogled na Oddelku za mladino v novomeški knjižnici.

Zakaj so izbrali ravno strip? V goste so na zaključno prireditev namreč povabili Ivana Mitrevskega, ilustratorja in avtorja stripov, ki stripe vešče prepleta z izobraževanjem. Ivan je s svojimi risarskimi spretnostmi in humorjem navdušil mlade bralce in mnogim izmed njih narisal svojo lastno unikatno knjižno kazalko.

15 pustolovcev, ki je imelo srečo pri nagradnem žrebu, je prejelo knjižno nagrado, SKB leasing pa je srečnemu izžrebancu podaril tablični računalnik, ki mu bo omogočil prebiranje tudi na elektronskem mediju. Za sladko druženje je poskrbela Kavarna in slaščičarna Pralina, zaključno prireditev pa je podprla tudi Mestna občina Novo mesto.

S tem so zaključili letošnjo pustolovščino, mladi bralci pa vabljeni, da se jim pridružite spet naslednje poletje.

Knjižnica Mirana Jarca

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih