fbpx
Mestnik
FOTO: Unsplash.
Aktualno Novice Vrtci, šole, študij

Adijo šola, pozdravljene počitnice! 

Šolarji bodo danes še zadnjič v tem šolskem letu sedli v šolske klopi, prejeli bodo tudi zaključna spričevala. Nato se bodo po še enem z epidemijo covida-19 zaznamovanem šolskem letu odpravili na težko pričakovane počitnice, v šolo pa se bodo znova vrnili 1. septembra. Na šolah bodo danes izvedli proslavo pred dnevom državnosti.

Da bodo počitnice polne doživetij, so poskrbele številne organizacije s počitniškimi delavnicami, poletnimi šolami, izleti in letovanji.

Po podatkih ministrstva za izobraževanje, znanost in šport je osnovno šolo v tem šolskem letu obiskovalo 191.984 učenk in učencev v 450 javnih matičnih šolah s 315 podružnicami, od tega je 776 učenk in učencev z začasno zaščito iz Ukrajine.

FOTO: Unsplash.

Zadnji šolski dan je tudi za 75.786 dijakinj in dijakov. Vseh javnih srednješolskih zavodov je 111, srednješolske izobraževalne programe je izvajalo 141 srednjih šol, šest zavodov za posebne potrebe in šest zasebnih zavodov.

Devetošolci so šolsko leto zaključili 15. junija, srednješolci zadnjih letnikov pa že 23. maja. Osnovno šolo je sicer letos zaključilo okoli 19.600 devetošolcev.

FOTO: Unsplash.

Za tiste osnovnošolce 9. razredov, ki vseh svojih obveznosti niso opravili uspešno, v teh dneh že potekajo popravni izpiti, dijaki zaključnih letnikov pa so v sredo zaključili ustne izpite na splošni in poklicni maturi.

Popravni izpiti za osnovnošolce od 1. do 8. razreda bodo potekali od 27. junija do 8. julija, za dijake pa se bodo začeli 28. junija.

STA.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih