fbpx
Mestnik
policija
Poročilo dežurnih policistov PU Novo mesto.
Aktualno Kronika in policijska poročila

Alkoholiziran voznik povzročil nesrečo, poškodovan tudi 13-letnik

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 76 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 213 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in osem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki sta vozila brez veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi sedmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi požarov in nedovoljenih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Okoli 17.30 smo bili obveščeni o prometni nesreči v Straži pri Raki. Policisti PP Krško so opravili ogled in ugotovili, da je 27-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, trčil v oporni zid ob cesti in se prevrnil. Povzročitelj nesreče, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja in je imel v litru izdihanega zraka 0,97 miligramov alkohola, se je v nesreči lažje poškodoval, prav tako lažje je bil poškodovan tudi 13-letni potnik. Medtem, ko so čakali na prihod reševalnega vozila, je 27-letnik pobegnil, a so ga izsledili in prijeli. Ugotovili so, da je zoper njega sodišče izdalo odredbo za privedbo na prestajanje zaporne kazni, zato so mu odvzeli prostost in ga odpeljali v zavod za prestajanje kazni zapora. Okoliščine kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu še preverjajo, o ugotovitvah bodo seznanili pristojno tožilstvo.

Kršitelju zasegli avtomobil

Policisti PP Črnomelj so med kontrolo prometa v Ručetni vasi okoli 16. ure ustavili voznika osebnega avtomobila Audi A3. Med postopkom so ugotovili, da 43-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, na neregistriranem vozilu pa so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Audi A3 so mu zasegli, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

Na delovišču v Novem mestu je v noči na 28. 2. nekdo vlomil v zabojnik in odtujil električno ročno orodje. Z vlomom in tatvino je izvajalca del oškodoval za okoli 4.000 evrov.

Na parkirnem prostoru na Šegovi ulici v Novem mestu je v noči na 28. 2. nekdo vlomil v osebni avtomobil. Odtujil ni ničesar, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

V Krškem je 29. 2. nekaj po 5. uri nekdo vlomil v prostore za prodajalne in po sprožitvi alarmne naprave pobegnil. Po prvih ugotovitvah ni ničesar odtujil, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Brez veljavnega vozniškega in s ponarejenimi dokumenti

Na mejni prehod Obrežje je okoli 22. ure na vstop v Slovenijo pripeljal voznik osebnega avtomobila Volkswagen tiguan slovenskih registrskih oznak. Policisti so ugotovili, da ima 29-letni državljan Sirije z dovoljenjem za bivanje v Romuniji ponarejeno vozniško dovoljenje. Avtomobil so zasegli in tujcu odvzeli prostost. S kazensko ovadbo in obdolžilnim predlogom ga bodo privedli v postopek pred pristojno sodišče.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Rigonce, Loče, Jereslavec, Obrežje, Mostec, Mihalovec, Dobova, Brezje pri Veliki Dolini) izsledili in prijeli 47 državljanov Sirije, 22 državljanov Afganistana, šest državljanov Konga, dva državljana Bangladeša, dva državljana Kube, državljana Turčije in državljana Irana. Na območju PP Črnomelj (Špeharji, Žuniči, Stari trg ob Kolpi) so prijeli osem državljanov Sirije in šest državljanov Afganistana. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih