fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Društva

Bliža se konferenca Digitalna orodja za društva

Mreža regionalnih stičišč nevladnih organizacij ZA NVO v četrtek, 1. junija 2023, prireja tretjo nacionalno konferenco Digitalna orodja in pomoč ZA NVO, ki bo ob 10. uri potekala prek spleta (Zoom). Tokrat želi 12 regijskih stičišč nevladniškim kolegom_icam predstaviti tista digitalna orodja, ki so na voljo za prosto uporabo in lahko močno olajšajo delo v številnih društvih, zasebnih zavodih in ustanovah.

Po prvih dveh konferencah, ko so predstavili prednosti participativnih proračunov v slovenskih občinah in pa skupne oziroma skupnostne rabe javnih prostorov, bodo na letošnji konferenci s strokovnjaki govorili o še eni zelo aktualni temi: digitalizaciji. A kot obljubljajo organizatorji, o tem ne bodo “le modrovali”, temveč prvič na enem mestu strukturirano predstavili tiste programe, ki so trenutno na voljo in lahko najbolj koristijo tako čebelarskemu društvu kot lokalnemu športnemu klubu ali večji humanitarni organizaciji.

“Večina ljudi se včlani v kakšno društvo, ker imajo radi šport, kulturo, zdravje, gasilstvo … potem pa marsikdo postane “deklica za vse” in skrbi še za evidence članov, prostovoljcev in računov, piše poročila, izplačuje potne stroške, išče sponzorje ali donatorje. Veliko tega dela je v vsaki nevladni organizaciji, hkrati pa obstaja že veliko digitalnih orodij, ki jim to delo lahko močno olajšajo, prihranijo čas in tudi živce,” je povedal predstavnik Stičišča Središče Jože Gornik in nadaljeval: “Zato jim želimo na jasen in strukturiran način predstaviti, kaj vse obstaja oziroma je na voljo. Po krajši okrogli mizi, na kateri se bomo dotaknili tudi varnosti uporabe takšnih orodij, pa se bomo razdelili po skupinah in vsak udeleženec ali udeleženka se bo lahko še podrobneje seznanil s tisto spletno rešitvijo, v kateri je uvodoma prepoznal največ koristi za njihovo delo in organizacijo.”

Na okrogli mizi O uporabnosti ne dvomimo, a kako je z varnostjo? bodo sicer sodelovali Petra Kovačec, višja svetovalka v Sektorju za digitalno vključenost, Direktorat za digitalno družbo; Simon Delakorda, direktor Inštituta za elektronsko participacijo in predstavnik Mreže NVO-VID; Matija Ravnikar, SRC Infonetov strokovnjak za varstvo podatkov, in omenjeni Jože Gornik. Konferenco bo moderiral Luka Pečar Pahor iz CNVOS.

Za udeležbo so obvezne prijave, in sicer do konca tega meseca.

Podrobnejši program (in prijavnica) se nahaja na spletni strani Mreže regionalnih stičišč ZaNVO:
https://zanvo.org/nacionalne-konference-zanvo/digitalizacija-za-nvo/

Dogodek sofinancira Ministrstvo za javno upravo iz Sklada za NVO.

(mm)

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih