fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki PR

Brezplačna regijska srečanja Trgovinske zbornice Slovenije

V okviru Trgovinske zbornice Slovenije bomo v letu 2023 organizirali brezplačna regijska srečanja, na katerih se boste lahko seznanili z najpomembnejšimi novostmi na zakonodajnem področju, ki so pomembna za podjetja. Kraj prvega srečanja bo Novo mesto, in sicer v sejni sobi Makespace na Podbrezniku 15.

Na srečanjih ste poleg članov Trgovinske zbornice Slovenije dobrodošla tudi podjetja, ki še niste naši člani, saj menimo, da so vsi podani predlogi in mnenja lahko pomembni za oblikovanje skupnih stališč, še posebej v času že napovedanih reform zdravstva, šolstva, javne uprave, pokojninskega sistema ter davčnega sistema. Nahajamo se namreč v času velikih sprememb na številnih področjih, ki globoko posegajo v način poslovanja podjetij v slovenskem prostoru. Poznavanje teh sprememb in s tem tudi načinov, kako se z njimi najbolje soočiti, pa bo odločilnega pomena za uspešnost nastopa ali zgolj ohranjanja položaja na trgu.

Na Trgovinski zbornici Sloveniji se tega dobro zavedamo in menimo, da so ravno regijska srečanja ena tistih priložnosti in stičišč, kjer lahko pomagamo z znanji iz prve roke, obenem pa se povezujemo, razpravljamo o aktualnih težavah, s katerimi se podjetja soočate v praksi, ter gradimo odnose za še večjo trdnost in odločnejši vpliv na bodoča dogajanja na ključnih področjih našega delovanja.

Na tokratnem brezplačnem regijskem srečanju bo predsednica Trgovinske zbornice Slovenije, mag. Mariča Lah, predstavila najbolj aktualne vsebine dela zbornice, izvršna direktorica Trgovinske zbornice Slovenije, Mija Lapornik, pa bo skupaj s sodelavci podala informacije o vseh aktualnih spremembah na področju relevantne zakonodaje. Med njimi sta gotovo najpomembnejša nov Zakon o varstvu potrošnikov, ki prinaša številne spremembe na področjih garancije, jamčevanja in označevanja cen pri popustih; in nov Zakon o varstvu osebnih podatkov, ki je implementiral zloglasno Splošno uredbo o varstvu podatkov (GDPR) tudi v naš pravni sistem.

V nadaljevanju se bomo dotaknili tudi novih pravilnikov na področju poklicnih bolezni in zagotavljanja varnosti in zdravja pri ročnem premeščanju bremen, ter sprememb Zakona o trgovini in Kolektivne pogodbe dejavnosti trgovine Slovenije.

Po končani predstavitvi najpomembnejših zakonodajnih novosti vam bomo svetovalci Trgovinske zbornice Slovenije na voljo za vsa vaša dodatna vprašanja in pojasnila.

Izkoristite priložnost pestrega programa za pridobitev svežih informacij ter srečanje s predstavniki trgovskih podjetij iz vaše regije in obiščite spletno stran Trgovinske zbornice Slovenije (www.tzslo.si), kjer se lahko prijavite na dogodek. Prijave sprejemamo do zapolnitve prostih mest.

Na naši spletni strani ne spreglejte tudi ostalih dogodkov in seminarjev, ki jih organiziramo:

  • 16. marec – 13. brezplačna TRGOVINKO-va delovnopravna klepetalnica
  • 17. marec – Predstavitev novega Zakona o varstvu osebnih podatkov
  • 22. marec – Delavnica »Iz prakse za prakso« z Andrejko Grlić, dolgoletno glavno tržno inšpektorico
  • 28. marec – Facebook oglaševanje: Praktična delavnica postavljanja kampanj

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih