fbpx
Mestnik
Velodrom v Češči vasi
FOTO: Vid Ponikvar / Sportida, ZNM.
Aktualno Občina Politika Šport

Cene energentov vplivajo na obratovanje športnih objektov

V luči naraščanja cen energentov, so na Mestni občini Novo mesto in Zavodu Novo mestu primorani sprejeti odločitev o prilagojenem obratovanju dveh športnih objektov. Država javne športne objekte ni prepoznala kot zaščitene odjemalce energije in tako cen ne bo regulirala.

Zaradi višanja cen, ki vplivajo na stroške obratovanja objektov, stroške vzdrževanja bazenske vode ter ne reguliranja omilitev posledic dviga cen s strani pristojnih državnih institucij so pristojni na Občini in Zavodu morali sprejeli sledeče odločitve.

Do nadaljnjega bo tako zaprt bazen na Osnovni šoli Grm, Olimpijski center Novo mesto se do nadaljnjega ne bo ogreval, vadba v objektu pa bo še naprej omogočena.

“Nadaljnje odločitve o upravljanju objektov bodo v luči dobrega gospodarjenja sprejete ob spremljanju razmer na trgu energentov, hkrati pa bomo skušali doseči, da bo določen obseg športnih aktivnosti priznan kot nujen del reguliranega trga energentov, saj smo prepričani, da športne aktivnosti ne morejo biti prepuščene tržnemu enoumju zadnjega obdobja,” sporoča MONM.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih