fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Društva Novice Občina

Centru CUDV Draga potrebno čim hitreje zagotoviti novo stalno lokacijo

Kot smo že poročali se je župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni je ta teden na delovnem srečanju na rotovžu gostil državno sekretarko z ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Matejo Ribič.

Tema na sestanku je bila tudi dolgoročna ureditev dnevnega centra CUDV Draga, ki je do razmaha epidemije deloval v prostorih novomeškega doma starejših. Ob jesenskem vdoru okužb je bila ob koordinaciji občinskega štaba civilne zaščite v njihovih prostorih vzpostavljena rdeča cona. Varovancem CUVD Drage so na Mestni občini Novo mesto v sodelovanju z društvom paraplegikov zagotovili začasno namestitev, sogovorniki pa so se strinjali, da je čim hitreje potrebno zagotoviti novo stalno lokacijo. Prve postopke načrtovanja nove, dolgoročne rešitve, prostorov za dnevni center CUDV Draga za širše novomeško območje bodo v dogovoru z MDDSZ prevzeli na novomeški občini, kjer bodo skušali priti do usklajene lokacije in idejne rešitve.

K.N.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih