fbpx
Mestnik
Foto: Primorskenovice.si
Aktualno Dogodki Kronika in policijska poročila Ostalo

Čez vikend prevladal alkohol med vožnjo

Prometna nesreča na železniških tirih

8. 8. ob 11. uri smo bili obveščeni o nesreči na nezavarovanem prehodu čez železniško progo pri naselju Hudo, kjer je prišlo do trčenja potniškega vlaka in osebnega avtomobila. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih policistov je 53-letni voznik z osebnim avtomobilom, domnevno zaradi okvare, obstal na prehodu v trenutku, ko je pripeljal vlak. Huje poškodovanega voznika so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico.Potnik v osebnem avtomobilu ni bil poškodovan, prav tako ni bil poškodovannihče izmed potnikov na vlaku. Okoliščine nesreče policisti še preverjajo.

Pešec lažje poškodovan

Policisti PP Novo mesto so bili 6. 8. okoli 11.30 obveščeni o prometni nesreči na Ljubljanski cesti v Novem mestu, kjer naj bi voznik osebnega avtomobila zbil pešca. Opravili so ogled in ugotovili, da je 33-letni voznik osebnega avtomobila pri vožnji vzvratno trčil v 78-letnega pešca, kije prečkal cesto izven prehoda za pešce. Lažje poškodovanega pešca soreševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Zaradi kršitev cestnoprometnih predpisov bodo policisti obema udeležencema nesreče izdali plačilni nalog.

Povzročitelja nesreč pod vplivom alkohola

7. 8. nekaj pred 20. uro se je na cesti Novo mesto – Metlika pri GornjiTežki Vodi zgodila prometna nesreča z udeležbo dveh vozil. Policisti soopravili ogled in ugotovili, da je 34-letni voznik osebnega avtomobilapeljal iz smeri Metlike proti Novemu mestu, zapeljal na levo smerno voziščein trčil v avtomobil, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 30-letni voznik. V nesreči ni bil nihče poškodovan, policisti pa so ugotovili, da je imel povzročitelj nesreče v litru izdihanega zraka 0,95miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

O prometni nesreči na Kolodvorski ulici v Črnomlju smo bili obveščeni 6. 8.ob 15.0 uri. Črnomaljski policisti so opravili ogled in ugotovili, da je73-letni voznik osebnega avtomobila med vožnjo po klancu navzgor izgubiloblast nad vozilom, zapeljal vzvratno in trčil v nadstrešek in vrata stanovanjske hiše. Povzročitelj, ki se v nesreči ni poškodoval, je imel vlitru izdihanega zraka 0,32 miligramov alkohola. Zaradi kršitev so muizdali plačilni nalog.

Po avtocesti z 1,4 promili alkohola

Policisti PPP Novo mesto so med kontrolo prometa na avtocesti na območju Zalok obravnavali voznika osebnega avtomobila iz Kosova in mu zaradi sumavožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus. 35-letnemu kršitelju, ki jeimel v litru izdihanega zraka 0,66 miligramov alkohola, so odvzeli prostost, ga pridržali in privedli v takojšnji postopek pred pristojno sodišče.

Pod vplivom alkohola vijugal po cesti

7. 8. nekaj pred 13. uro nas je občan obvestil o nevarni vožnji voznika osebnega avtomobila, ki naj bi na območju Dolenjskih Toplic z vozilom vijugal po cesti in ogrožal ostale udeležence v prometu. Policisti PP Dolenjske Toplice so voznika izsledili, ustavili in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 63-letni kršitelj je imel vlitru izdihanega zraka 0,77 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Prijeli vlomilca

Policisti PP Trebnje so bili v noči na 9. 8. obveščeni, da je neznanec naobmočju Trebnjega vlomil v gostinski lokal. Takoj so pričeli izvajati aktivnosti za izsleditev vlomilcev in v neposredni bližini prijeli43-letnega storilca. Ugotovili so, da je skozi vrata terase vlomil v objekt in odtujil več predmetov. Odvzeli so mu prostost in ga odpeljali v prostoreza pridržanje. Okoliščine kaznivega dejanja še preiskujejo.

V kraju Črnc na območju Brežic je med 5.8. in 6. 8. nekdo izkoristilodsotnost stanovalcev in skozi vrata terase vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil denar in zlat nakit.

V Dobravi ob Krki je 6. 8. popoldne neznanec vlomil v stanovanjsko hišo inodtujil zračno puško, daljnogled in živila. Lastnik ocenjuje, da jeoškodovan za 300 evrov.

Med 6. 8. in 7. 8. je v Ševnici na območju Mirne nekdo skozi balkonskavrata vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil zlat nakit in več kosovoblačil. Škode je za okoli 1000 evrov.

Na Ratežu je 8. 8. neznanec iz odprte garaže stanovanjske hiše odtujilmotorno žago.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih